ANNONS

Storbiff i gräddsås

/

Storbiff 3

STORBIFF I GRÄDDSÅS (ca 4 port)
.
.
Färssmet
  • 0,5 dl havregryn
  • 1 ägg
  • 0,5 dl vispgrädde
  • 2 krm vitpeppar
  • 1 tsk salt
  • 2 msk mixad gul lök
  • 2 msk potatismjöl
  • 600 g köttfärs
Sås : 2,5 dl vispgrädde, 1,5 tsk koncentrerad kalvfond och soya
.
Topping : Tomater och ost (valfri mängd)
.
Gör så här
  1. Rör ihop färssmeten – allt utom köttfärs. Låt svälla i 10 min. Arbeta sedan in färsen.
  2. Smält smör i en stekpanna. Tryck ut färsen till en stor biff. Stek på medelvärme tills fin färg (3-4 min) Vänd biffen med hjälp av ett lock. Stek 2 min till. Sänk sedan värmen.
  3. Rör ihop vispgrädde, kalvfond och några droppar soya. Häll såsen runt biffen.
  4. Täck med skivad tomat och ost. Lägg på lock. Sjud tills biffen är klar (3-4 min) Servera med tex. potatismos och ugnsrostade morötter och palsternackor Strö över persilja.

Hitta snabbt utan bilder – Lista med kött och köttfärs

hemma-brod-baka

Varje länk leder vidare till flera olika recept

0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Följ oss på Instagram ♥

@madameedithblogg
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00