Storbiff i gräddsås

STORBIFF I GRÄDDSÅS (ca 4 port)

Laga även den GODASTE KÖTTFÄRSSÅSEN

Färssmet

  • 0,5 dl havregryn
  • 1 ägg
  • 0,5 dl vispgrädde
  • 2 krm vitpeppar
  • 1 tsk salt
  • 2 msk mixad gul lök
  • 2 msk potatismjöl
  • 600 g köttfärs

Sås : 2,5 dl vispgrädde,1,5 tsk koncentrerad kalvfond och soya

Topping : Tomater och ost (valfri mängd)

Gör så här

  1. Rör ihop färssmeten – allt utom köttfärs. Låt svälla i 10 min. Arbeta sedan in färsen.
  2. Smält smör i en stekpanna. Tryck ut färsen till en stor biff. Stek på medelvärme tills fin färg (3-4 min) Vänd biffen med hjälp av ett lock. Stek 2 min till. Sänk sedan värmen.
  3. Rör ihop vispgrädde, kalvfond och några droppar soya. Häll såsen runt biffen.
  4. Täck med skivad tomat och ost. Lägg på lock. Sjud tills biffen är klar (3-4 min) Servera med tex. potatismos och ugnsrostade morötter och palsternackor Strö över persilja.

Hitta snabbt utan bilder – Lista med kött och köttfärs

0
15

Inlägget innehåller annonslänkar

Äppelkaka med havretäcke

Hej vänner, kul att ses. Alltså den här äppelkakan MÅSTE ni testa att baka. Världens godaste äppelkaka tycker jag och den är så enkel att lyckas med. Helt fantastisk och man vill äta den varje dag! Eller nästan varje dag i alla fall ;P

Jag bakade äppelkakan igår och provsmakade idag på morgonen, ja så blev det idag, äppelkaka till frukost 😛

Jag hade äppelkakan i kylen under natten och åt den idag kall (vrålgott) men den är säkert lika god nybakad och ljummen. Receptet kommer från min stora pappershög med ”ska testa recept” och nu har jag testat. Hoppas att ni också kommer att göra det.

Hitta snabbt utan bilder – Lista med äppelrecept och en Lista med mjuka kakor

ÄPPELKAKA MED HAVRETÄCKE

Här finns fler äppelrecept – 23 RECEPT MED ÄPPLE

Recept
2 äpple

100 g smör

2 ägg

1,5 dl strösocker

1,5 dl vetemjöl

1 msk vaniljsocker

1 tsk kanel

Havretäcke : 50 g smör, 3/4 dl strösocker, 1,5 dl havregryn, 1 msk vetemjöl och 1 msk mjölk

Gör så här

  1. Skala och skär äpple i tunna klyftor.
  2. Smält smör.
  3. Vispa ägg och strösocker pösigt. Rör ner vetemjöl, vaniljsocker och det smälta smöret.
  4. Häll smeten i smord springform Ø ca 24 cm. En fin springform i färgen champagne finns på Cervera HÄR
  5. Tryck i äppelklyftor. Pudra kanel över.
  6. Grädda mitt i ugnen 175° i ca 25 min. Tag sedan ur kakan och höj till 225°
  7. Havretäcke : Smält ihop smör och strösocker. Rör i havregryn och vetemjöl. Blanda väl. Rör ner mjölk. Klicka ut havretäcket över äppelkakan och smeta ut det lite slarvigt.
  8. Grädda mitt i ugnen 225° i 6-8min.Servera äppelkakan med tex. vaniljvisp

En äppelkaka som man vill äta varje dag

Baka fler goda kakor – 35 recept på mjuka kakor

Till denna äppelkakan räcker det med 2 stycken äpplen. Jag använde äppelsorten som heter Royal Gala. Skala äpple och skiva i mycket tunna klyftor.

Äppelkakan blir så saftig. Nomnom… Den är kompakt eftersom det inte är något bakpulver i smeten. Den är såååå god. Verkligen verkligen supergod!

Räkna med att äppelkakan kommer att bli populär om ni bjuder på den och att många vill ha receptet 😀 Det är jag helt säker på.

0
52

Sesambullar

SESAMBULLAR (15 st)

Baka även VÄRLDENS GODASTE BAGUETTER

Recept

  • 2 dl vatten
  • 25 g jäst
  • 25 g smör
  • 1 tsk strösocker
  • 0,5 tsk salt
  • 1 dl grahamsmjöl
  • ca 4 dl vetemjöl

Fyllning : 50 g rumsvarmt smör, 1,5 msk sesamfrön

Topping : Ägg och sesamfrön

Gör så här

  1. Värm vatten till fingervarmt (37°) Lös upp jästen i vattnet. Tillsätt smöret delat i bitar och arbeta ihop till en deg med övriga ingredienser.
  2. Jäs degen i bunken under bakduk i 15 min.
  3. Knåda degen lätt på mjölat bakbord. Kavala ut en rektangel i storlek som en ugnsplåt (30×40 cm)
  4. Bred på smör. Strö på sesamfrön. Rulla ihop på långsidan. Skär i 2 cm bitar. Låt jäsa på ugnsplåtar under bakduk i 30 min.
  5. Pensla med uppvispat ägg. Strö på sesamfrön. Grädda mitt i ugnen 225° i 10-12 min.

Hitta snabbt utan bilder – Lista med övriga bröd och en Lista med frallor

Här har jag kavlat ut degen. Prickarna som ni ser är grahamsmjöl

Sesambullarna har jäst klart. Toppats med uppvispat ägg och sesamfrön

Här har sesambullarna gräddats tills fin färg. Bullarna passar bra att servera som tillbehör till mat. På bilden är det Ludwig som håller i fatet.

0
19