Sås : 2,5 dl vispgrädde,1,5 tsk koncentrerad kalvfond och soya
Topping : Tomater och ost (valfri mängd)
Gör så här
Rör ihop färssmeten – allt utom köttfärs. Låt svälla i 10 min. Arbeta sedan in färsen.
Smält smör i en stekpanna. Tryck ut färsen till en stor biff. Stek på medelvärme tills fin färg (3-4 min) Vänd biffen med hjälp av ett lock. Stek 2 min till. Sänk sedan värmen.
Rör ihop vispgrädde, kalvfond och några droppar soya. Häll såsen runt biffen.
Hej vänner, kul att ses. Alltså den här äppelkakan MÅSTE ni testa att baka. Världens godaste äppelkaka tycker jag och den är så enkel att lyckas med. Helt fantastisk och man vill äta den varje dag! Eller nästan varje dag i alla fall ;P
Jag bakade äppelkakan igår och provsmakade idag på morgonen, ja så blev det idag, äppelkaka till frukost 😛
Jag hade äppelkakan i kylen under natten och åt den idag kall (vrålgott) men den är säkert lika god nybakad och ljummen. Receptet kommer från min stora pappershög med ”ska testa recept” och nu har jag testat. Hoppas att ni också kommer att göra det.
Havretäcke : 50 g smör, 3/4 dl strösocker, 1,5 dl havregryn, 1 msk vetemjöl och 1 msk mjölk
Gör så här
Skala och skär äpple i tunna klyftor.
Smält smör.
Vispa ägg och strösocker pösigt. Rör ner vetemjöl, vaniljsocker och det smälta smöret.
Häll smeten i smord springform Ø ca 24 cm. En fin springform i färgen champagne finns på Cervera HÄR
Tryck i äppelklyftor. Pudra kanel över.
Grädda mitt i ugnen 175° i ca 25 min. Tag sedan ur kakan och höj till 225°
Havretäcke : Smält ihop smör och strösocker. Rör i havregryn och vetemjöl. Blanda väl. Rör ner mjölk. Klicka ut havretäcket över äppelkakan och smeta ut det lite slarvigt.
Grädda mitt i ugnen 225° i 6-8min.Servera äppelkakan med tex. vaniljvisp