Storbiff i gräddsås

STORBIFF I GRÄDDSÅS (ca 4 port)
Laga även den GODASTE KÖTTFÄRSSÅSEN
Färssmet
- 0,5 dl havregryn
- 1 ägg
- 0,5 dl vispgrädde
- 2 krm vitpeppar
- 1 tsk salt
- 2 msk mixad gul lök
- 2 msk potatismjöl
- 600 g köttfärs
Sås : 2,5 dl vispgrädde,1,5 tsk koncentrerad kalvfond och soya
Topping : Tomater och ost (valfri mängd)
Gör så här
- Rör ihop färssmeten – allt utom köttfärs. Låt svälla i 10 min. Arbeta sedan in färsen.
- Smält smör i en stekpanna. Tryck ut färsen till en stor biff. Stek på medelvärme tills fin färg (3-4 min) Vänd biffen med hjälp av ett lock. Stek 2 min till. Sänk sedan värmen.
- Rör ihop vispgrädde, kalvfond och några droppar soya. Häll såsen runt biffen.
- Täck med skivad tomat och ost. Lägg på lock. Sjud tills biffen är klar (3-4 min) Servera med tex. potatismos och ugnsrostade morötter och palsternackor Strö över persilja.
Hitta snabbt utan bilder – Lista med kött och köttfärs

0