Storbiff i gräddsås

Storbiff 3

STORBIFF I GRÄDDSÅS (ca 4 port)
.
.
.
Färssmet
  • 0,5 dl havregryn
  • 1 ägg
  • 0,5 dl vispgrädde
  • 2 krm vitpeppar
  • 1 tsk salt
  • 2 msk mixad gul lök
  • 2 msk potatismjöl
  • 600 g blandfärs
Sås: 2,5 dl vispgrädde, 1,5 tsk konc. kalvfond och soya
.
Topping: Tomater och ost (valfri mängd)
.
.
Gör så här:
  1. Rör ihop färssmeten – allt utom blandfärs. Låt svälla i 10 min. Arbeta sedan in färsen.
  2. Smält smör i en stekpanna. Tryck ut färsen till en stor biff. Stek på medelvärme tills fin färg (3-4 min) Vänd biffen med hjälp av ett lock. Stek 2 min till. Sänk sedan värmen.
  3. Rör ihop vispgrädde, kalvfond och några droppar soya. Häll såsen runt biffen. Täck med skivad tomat och ost. Lägg på lock. Sjud tills biffen är klar (3-4 min)
  4. Servera med tex. potatismos och ugnsrostade morötter och palsternackor Strö över persilja.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..