ANNONS

Morotskaka

/

Hej vänner ♥ Nu ska ni få mitt allra bästa recept på saftig morotskaka som gräddas i springform.

Hoppas att ni gillar morotskaka lika mycket som jag gör och att ni blir sugna på att testa detta receptet. Många recept på morotskaka innehåller både bikarbonat och bakpulver. Jag använder bara bakpulver, det går precis lika bra.

SAFTIG MOROTSKAKA

Följ länken för fler kakor – 35 recept på mjuka kakor

Recept

  • 3 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 msk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk kanel
  • 0,5 tsk mald kardemumma
  • 4 dl finrivna morötter
  • 1,5 dl rapsolja

Frosting : 100 g färskost, 50 g smör, 3 dl florsocker och 2 tsk vaniljsocker

Topping : Riven kokos

Gör så här

  1. Vispa ägg och strösocker fluffigt.
  2. Rör ihop vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker, kanel och kardemumma. Blanda ner i smeten.
  3. Rör ner morötter och rapsolja.
  4. Häll smeten i smord springform Ø ca 24 cm. Grädda långt ner i ugnen 150° i ca 1 timme
  5. Låt morotskakan svalna. Elvispa ihop alla ingredienser till frostingen. Bred ut på kakan. Strö på kokos.

Hitta snabbt utan bilder – Lista med mjuka kakor

Smeten ligger nu i en smord springform. Den är redo för att gräddas i ungefär en timme långt ner i ugnen på låg värme (150°) Kolla sedan med provsticka att morotskakan är helt klar.

Här har morotskakan gräddats färdigt och ska svalna i formen innan den toppas med frosting och kokos.

Frosting vispas enkelt ihop med elvisp. Låt gärna smöret bli rumsvarmt innan så går det extra snabbt.

Över frostingen brukar jag strö på kokos. Det är fint och gott tycker jag men så klart gör man som man vill, det går bra utan kokos också.

Allra godast är morotskakan kylskåpskall. Helt fantastisk är den, det lovar jag!

Följ oss även här:FACEBOOK&INSTAGRAM

söta kategorier ediths

Varje länk leder vidare till flera olika recept

0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00