Morotskaka
Hoppas att ni gillar morotskaka lika mycket som jag gör och att ni blir sugna på att testa detta receptet.
Många recept på morotskaka innehåller både bikarbonat och bakpulver. Jag använder bara bakpulver, det går precis lika bra.
SAFTIG MOROTSKAKA
Följ länken för fler kakor – 35 recept på mjuka kakor
Recept
- 3 ägg
- 3 dl strösocker
- 3 dl vetemjöl
- 1 msk bakpulver
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 tsk kanel
- 0,5 tsk mald kardemumma
- 4 dl finrivna morötter
- 1,5 dl rapsolja
Frosting : 100 g färskost, 50 g smör, 3 dl florsocker och 2 tsk vaniljsocker
Topping : Riven kokos
Gör så här
- Vispa ägg och strösocker fluffigt.
- Rör ihop vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker, kanel och kardemumma. Blanda ner i smeten.
- Rör ner morötter och rapsolja.
- Häll smeten i smord springform Ø ca 24 cm. Grädda långt ner i ugnen 150° i ca 1 timme
- Låt morotskakan svalna. Elvispa ihop alla ingredienser till frostingen. Bred ut på kakan. Strö på kokos.
Hitta snabbt utan bilder – Lista med mjuka kakor
Kolla sedan med provsticka att morotskakan är helt klar.
Allra godast är morotskakan kylskåpskall. Helt fantastisk är den, det lovar jag!
Följ oss även här: FACEBOOK & INSTAGRAM
Varje länk leder vidare till flera olika recept