Morotskaka

Nu ska ni få mitt allra bästa recept på saftig morotskaka som gräddas i springform. Hoppas att ni gillar morotskaka lika mycket som mig och blir sugna på att testa detta receptet. Många recept på morotskaka innehåller både bikarbonat och bakpulver. Jag använder bara bakpulver, det går precis lika bra.

SAFTIG MOROTSKAKA

 

Recept

3 ägg

3 dl strösocker

3 dl vetemjöl

1 msk bakpulver

1 tsk vaniljsocker

1 tsk kanel

0,5 tsk mald kardemumma

4 dl finrivna morötter

1,5 dl rapsolja

Frosting : 100 g färskost, 50 g smör, 3 dl florsocker och 2 tsk vaniljsocker

Topping : Riven kokos

*

Gör så här:

Vispa ägg och strösocker fluffigt. Rör ihop vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker, kanel och kardemumma. Blanda ner i smeten. Rör ner morötter och rapsolja.

Häll smeten i smord springform Ø ca 24 cm. Grädda långt ner i ugnen 150° i ca 1 timme

Låt morotskakan svalna. Elvispa ihop alla ingredienser till frostingen. Bred ut på kakan. Strö på kokos.

Smeten ligger nu i smord springform redo för att gräddas i ungefär en timme långt ner i ugnen på låg värme (150°) Kolla med provsticka när kakan är helt klar.

Morotskakan har gräddats klart och ska nu svalna i formen innan den toppas med frosting och kokos.

Frostingen vispas enkelt ihop med elvisp. Låt gärna smöret bli rumsvarmt innan så går det extra snabbt.

Över frostingen brukar jag strö på kokos. Det är fint och gott tycker jag men så klart gör man som man vill, det går bra utan kokos också. Allra godast är morotskakan kylskåpskall. Helt fantastisk är den, det lovar jag!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..