ANNONS

Färskaka

/

FÄRSKAKA (5-6 bitar)

Laga även en STORBIFF MED VITLÖK

Recept

  • 1 ägg
  • 1 dl havregryn
  • 1,5 dl vatten
  • 0,5 msk salt
  • 2 krm vitpeppar
  • 3 msk mixad gul lök
  • 2 msk potatismöl
  • 600 g blandfärs

Topping : Skivad tomat och riven ost

Gör så här

  1. Rör ihop allt utom blandfärs. Låt svälla i 10 min. Blanda ihop med färsen.
  2. Tryck ut i en smord ugnsform ca 20×15 cm. Ställ in mitt i ugnen 200° i 20 min. Efter 20 min – Tag ut formen – Höj ugnen till 225°
  3. Täck färskakan med valfri mängd skivad tomat och riven ost. Tillaga klart i ugnen 225° i ca 20 min. Servera med tex. grönsaker, kokt potatis och gräddsås eller potatismos (hemlagat eller pulvermos)

Hitta snabbt utan bilder – Lista med kött och köttfärs

Denna gången toppade jag färskakan med tomatskivor som jag hade i frysen.

När jag fryser in skivad tomat så styckfryser jag skivorna några timmar på ett bakplåtspapper sedan packar jag dem i påsar.

Perfekt att använda frusen tomat till färskaka och gratänger.

Här har jag tryckt ut köttfärsen i smord ugnsform och toppat med tomatskivor (frysta och färska går lika bra) och riven ost.

Mängd efter tycke.

Färskaka är supersmidigt och supergott (!!!)

Denna gången åt vi potatismos, babyspenat och paprika till köttfärskakan och över moset toppade vi med lite frusen persilja.

Sås tycker jag inte behövs när man serverar med mos.

Följ mig även här: FACEBOOK & INSTAGRAM

hemma-brod-baka

Varje länk leder vidare till flera olika recept

0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00