Färskaka

FÄRSKAKA (5-6 bitar)

Testa även att laga STORBIFF MED VITLÖK

.

Recept

  • 1 ägg
  • 1 dl havregryn
  • 1,5 dl vatten
  • 0,5 msk salt
  • 2 krm vitpeppar
  • 3 msk mixad gul lök
  • 2 msk potatismöl
  • 600 g blandfärs

Topping: Skivad tomat och riven ost

.

Gör så här:

  1. Rör ihop allt utom blandfärs. Låt svälla i 10 min. Blanda ihop med färsen.
  2. Tryck ut i en smord ugnsform ca 20×15 cm. Ställ in mitt i ugnen 200° i 20 min. Efter 20 min – Tag ut formen – Höj ugnen till 225°
  3. Täck färskakan med valfri mängd skivad tomat och riven ost. Tillaga klart i ugnen 225° i ca 20 min.
  4. Servera med tex. grönsaker, kokt potatis och gräddsås eller potatismos (hemlagat eller pulvermos)

Denna gången toppade jag färskakan med tomatskivor som jag hade i frysen. När jag fryser in skivad tomat så styckfryser jag skivorna några timmar på ett bakplåtspapper sedan packar jag dem i påsar. Perfekt att använda frusen tomat till färskaka och gratänger.

Här har jag tryckt ut köttfärsen i smord ugnsform och toppat med tomatskivor (frysta och färska går lika bra) och riven ost. Mängd efter tycke.

Färskaka är supersmidigt och supergott (!!!)

Denna gången åt vi potatismos, babyspenat och paprika till köttfärskakan och över moset toppade vi med lite frusen persilja. Sås tycker jag inte behövs när man serverar med mos

Om ni gillar mina recept – Följ mig även i sociala medier

Facebook HÄR och Instagram HÄR (@madameedithblogg)

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..