Snickerskladdkaka

Denna vrålgoda snickerskladdkaka eller snickerskaka om man hellre vill kalla den det, den smaskade vi i oss till mellomyset igår. Den är så sjukt god så testa den om ni är sugna på något riktigt gott. Kladdkakan har funnits i kategorin EDITHS BÄSTA sedan den dagen jag hittade på receptet och nu har jag fixat lite nya bilder.

Tips! En till snickerskaka hittar ni HÄR

SNICKERSKLADDKAKA

TIPS! Testa även min Chunky Monkey kladdkaka

.

Steg 1, Chokladbotten

  • 150 g smör
  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 0,5 dl kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver

.

Gör så här:

  1. Smält smör.
  2. Vispa ägg och strösocker pösigt.
  3. Blanda ihop övriga ingredienser. Rör ner i smeten. Rör ner smöret.
  4. Grädda i smord springform Ø ca 24 cm. Mitt i ugnen 175° i ca 25 min. Låt botten svalna och sjunka i mitten.

_______________________________________________

Steg 2, Kola

  • 1,5 dl vispgrädde
  • 1,5 dl strösocker
  • 2 msk sirap
  • 100 g mjölkchoklad (delad i bitar)
  • 75 g smör
  • 2 dl salta jordnötter

Topping: 200 g mjölkchoklad (för mjukare topping rör ner 2 msk vispgrädde ner chokladen smälter)

.

Gör så här:

  1. Koka ihop allt utom smör och jordnötter. Koka på medelsvag värme under omrörning till en tjock smet (ca 7 min)
  2. Drag kastrullen åt sidan. Rör ner smör. Rör ner jordnötter. Bred ut på den avsvalnade botten. Ställ in i kylen.
  3. När kolan stelnat – Bryt 200 g mölkchoklad i bitar. Smält över vattenbad. Bred ut på kakan. Låt stelna.

.

Servera snickerskladdkaka med tex. vaniljglass (låt gärna kakan stå i rumstemperatur en stund innan servering)

På översta bilden häller vi smeten till chokladbotten i en smord springform. I botten på springformen har vi klämt fast ett bakplåtspapper, då lossnar kakan lättare efter gräddning.

Här kokar kolan tills den tjocknat. Ca 7 minuter tar det.

När kolan kokat klart rör man ner smöret och jordnötterna. 2 dl jordnötter är lagom.

Kolan som är blandad med jordnötter breds nu ut över chokladbotten. Sedan får den stelna i kylen.

När kolan har stelnat så breder man ut smält choklad som ett täcke överst. In i kylen igen så stelnar det snabbt. Sedan kan man avnjuta snickerskladdkakan med några kulor vaniljglass.

Låter man snickerskakan stå i rumstemperatur ett tag innan servering så blir kolan härligt seg och kladdig.

Testa testa testa!! Jag lovar att ni som gillar jordnötter kommer att älska denna snickerskladdkaka

Om ni gillar mina recept – Följ mig även i sociala medier

Facebook HÄR och Instagram HÄR (@madameedithblogg)

LOADING..