ANNONS

Snickerskladdkaka

/

Hej kompisar ♥ Hoppas att allt är bra med er.

Denna vrålgoda snickerskladdkaka smaskade vi i oss till mellomyset igår. Den är så galet god så testa den om ni är sugna på något riktigt gott.

Kladdkakan har funnits i kategorin EDITHS BÄSTA sedan den dagen jag hittade på receptet och nu har jag fixat lite nya bilder. Tips! En till snickerskaka hittar ni här.

SNICKERSKLADDKAKA

Klicka på länken för fler kladdkakor – 30 recept på kladdkaka

Chokladbotten

  • 150 g smör
  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 0,5 dl kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver

Gör så här

  1. Smält smör. Vispa ägg och strösocker pösigt.
  2. Blanda ihop övriga ingredienser. Rör ner i smeten. Rör sist ner smöret.
  3. Grädda i smord springform Ø ca 24 cm. Mitt i ugnen 175° i ca 25 min. Låt botten svalna och sjunka i mitten.

_______________________________________________

Kola

  • 1,5 dl vispgrädde
  • 1,5 dl strösocker
  • 2 msk sirap
  • 100 g mjölkchoklad (bryt i bitar)
  • 75 g smör
  • 2 dl salta jordnötter

Topping : 200 g mjölkchoklad (för mjukare topping rör ner 2 msk vispgrädde ner chokladen smälter)

Gör så här

  1. Koka ihop allt utom smör och jordnötter. Koka på medelsvag värme under omrörning till en tjock smet (ca 7 min)
  2. Drag kastrullen åt sidan. Rör ner smör. Rör ner jordnötter. Bred ut kolan på den avsvalnade botten. Ställ in i kylen.
  3. När kolan stelnat – Bryt 200 g mölkchoklad i bitar. Smält chokladen över vattenbad. Bred ut på kakan. Låt stelna.

Servera snickerskladdkaka med tex. vaniljglass (låt gärna stå i rumstemperatur en stund innan servering)

Ni som gillar jordnötter kommer älska snickerskladdkakan

Kanske gillar ni även detta – 25 SÖTA JULRECEPT

På översta bilden häller vi smeten till chokladbotten i en smord springform.

I botten på springformen har vi klämt fast ett bakplåtspapper, då lossnar kakan lättare efter gräddning.

Här kokar kolan tills den tjocknat. Ca 7 minuter tar det.

När kolan kokat klart rör man ner smöret och jordnötterna.

2 dl jordnötter är lagom.

Kolan som är blandad med jordnötter breds nu ut över chokladbotten. Sedan får den stelna i kylen.

När kolan har stelnat så breder man ut smält choklad som ett täcke överst.

In i kylen igen så stelnar det snabbt.

Sedan kan man avnjuta snickerskladdkakan med några kulor vaniljglass.

Låter man snickerskaka stå i rumstemperatur ett tag innan servering så blir kolan härligt seg och kladdig.

Testa testa testa!!

Jag lovar att ni som gillar jordnötter kommer att älska denna snickerskladdkaka 😛

Följ mig även här: FACEBOOK & INSTAGRAM

bakbloggare-svenska

Varje länk leder vidare till flera olika recept

0
2

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Följ oss på Instagram ♥

@madameedithblogg
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00