ANNONS

Currykyckling

/

Hej vänner ♥ Curry visst är det gott 😛

En stor favorit hemma hos oss är tonfiskcurry men även kycklingcurry är så smaskigt.

Kyckling i en currysås serverad med pasta och grönsaker det blir mitt tips till er idag. Här kommer det:

CURRYKYCKLING (ca 5 port)

Här finns fler kycklingrecept – 12 recept med kyckling

Recept

  • 4 kycklingfiléer
  • 1 msk curry
  • 2 vitlöksklyftor
  • Salt och vitpeppar
  • 2 dl vatten
  • 1 buljongtärning kyckling
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 dl creme fraiche 34%
  • Paprikapulver

Redning : vetemjöl och vatten

Gör så här

  1. Dela kycklingen i bitar. Fräs i smör. Tillsätt curry. Pressa ner vitlök. Salta och peppra.
  2. Häll på vatten. Hetta upp. Låt buljongtärningen smälta. Rör ner vispgrädde och creme fraiche. Låt såsen småkoka.
  3. Vispa ihop lite vetemjöl och vatten till en redning (ca 1 msk vetemjöl och 2 msk vatten) Häll ner valfri mängd redning i såsen tills den får önskad konsistens.
  4. När kycklingen är helt klar. Smaka av med salt, vitpeppar och paprikapulver. Servera currykycklingen med pasta och grönsaker

Hitta snabbt utan bilder – Lista med kyckling

Kycklingen är delad i bitar. Jag har fräst dem i smör och blandar nu ner 1 msk curry i kycklingen.

1 msk curry ger mycket currysmak, vill man ha mindre smak av curry så tar man lite mindre.

Curry ger en härligt gul färg.

Vill ni ha ännu mer gul färg så kan ni även tillsätta lite gurkmeja den ger mycket färg utan att smaka särskilt mycket.

Följ mig även här: FACEBOOK & INSTAGRAM

hemma-brod-baka

Varje länk leder vidare till flera olika recept

0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Följ oss på Instagram ♥

@madameedithblogg
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00