ANNONS

Kyckling i vitlökssås

/

Hej vänner ♥

Idag ska ni få ett nytt kycklingrecept av mig.

Mycket vitlök och ett par buljongtärningar ger den här kycklingrätten en fantastiskt god smak. Såsen blir krämig och smaskig. Mums! Så här enkelt gör ni:

KYCKLING I VITLÖKSSÅS (4 port)

Här finns fler kycklingrecept – 12 recept med kyckling

Recept

  • 4 st kycklingfiléer
  • Salt och vitpeppar
  • 5 vitlöksklyftor
  • 1 dl vatten
  • 2 buljongtärningar kyckling
  • 2 dl vispgrädde
  • 3 dl creme fraiche

Gör så här

  1. Dela kycklingfiléer på längden. Smörstek tills fin yta. Salta och peppra. Pressa ner vitlök. Lägg kycklingen i en ugnsform.
  2. Hetta upp vattnet och smält ner buljongtärningar. Vispa ner grädde och creme fraiche. Häll såsen över kycklingen.
  3. Tillaga mitt i ugnen 200° i ca 30 min (tills kycklingen är klar) Servera kycklingen med tex. ris och grönsaker

Hitta snabbt utan bilder – Lista med kyckling

Här har jag smörstekt kycklingfiléerna runt om.

I mitten är kycklingen fortfarande rå. Dags att vispa ihop såsen.

I stekpannan som jag stekte kycklingen i vispar jag ihop en krämig och god sås 😛

Här har kycklingen tillagats klart i ugnen i ca 30 min.

Dags att lägga upp maten på tallriken.

Ludwig har fyllt en kopp med ris så att vi kan göra en snygg uppläggning med en risboll.

Sedan är det dags att äta.

Följ mig även här: FACEBOOK & INSTAGRAM

hemma-brod-baka

Varje länk leder vidare till flera olika recept

1

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00