Kyckling i vitlökssås

Hej alla! Är ni sugna på ett till kycklingrecept kanske? Förra gången fick ni ju ett enkelt recept på currykyckling och idag ska ni få ett lika enkelt recept på vitlökskyckling 😀 Lättlagat med få ingredienser det är ju ofta så mina recept ser ut.

Mycket vitlök och ett par buljongtärningar ger den här kycklingrätten en helt fantastiskt god smak och såsen blir krämig och god med grädde och creme fraiche. Receptet kommer här:

KYCKLING I VITLÖKSSÅS (4 port)

Testa även kycklingrätten FLÄMTANDE UTTERN

.

Recept

  • 4 st kycklingfiléer
  • Salt och vitpeppar
  • 5 vitlöksklyftor
  • 1 dl vatten
  • 2 buljongtärningar kyckling
  • 2 dl vispgrädde
  • 3 dl creme fraiche

.

Gör så här:

  1. Dela kycklingfiléerna på längden. Smörstek tills fin yta. Salta och peppra. Pressa ner vitlök. Lägg kycklingen i ugnsform.
  2. Hetta upp vattnet och smält ner buljongtärningarna. Vispa ner vispgrädde och creme fraiche. Häll såsen över kycklingen.
  3. Tillaga mitt i ugnen 200° i ca 30 min (tills kycklingen är klar) Servera med tex. ris och grönsaker

Nedan ser ni lite bilder från tillagningen

Jag har smörstekt kycklingfiléerna runt om. I mitten är kycklingen fortfarande rå. Dags att vispa ihop såsen

I stekpannan som jag stekte kycklingen i vispar jag nu ihop en krämig och god sås

Här har kycklingen tillagats klart i ugnen i ca 30 min. Dags att lägga upp maten på tallriken

Ludwig har fyllt en kopp med ris så att vi kan göra en snygg uppläggning med en risboll. Sedan är det dags att äta.

Om ni gillar mina recept – Följ mig även i sociala medier

Facebook HÄR och Instagram HÄR (@madameedithblogg)

  1. Anna skriver:

    Mums! Snyggt med riset också!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..