Kassler med persiljesås och vitost

KASSLER MED PERSILJESÅS OCH VITOST (4-5 port)
.
.
Recept
  • 500 g kassler
  • 2 dl creme fraiche
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl vatten
  • 0,5 dl hackad persilja
  • salt och vitpeppar
  • 2 st tomater
  • 1 förp. vitost (150 g)
.
Gör så här:
  1. Skiva kassler och lägg i ugnsform.
  2. Vispa ihop creme fraiche, grädde, vatten och persilja. Smaka av med salt och vitpeppar (var försiktig med saltet eftersom både kassler och vitost är salt) 
  3. Häll såsen över kasslern.
  4. Klyfta tomater och strö ut över kasslern. Toppa med smulad vitost.
  5. Tillaga mitt i ugnen 200° i ca 25 min. Servera med tex. ris och sallad
.
Nedan ser ni lite bilder från tillagningen
Med en stor familj som vi är så har jag denna gången dubblat receptet. Det räckte gott och väl och blev ett par matlådor till Fredrik också. Perfekt mat till matlådor för er som brukar göra det. Lyxmatlåda 😀
Detta är vitosten som jag har använt. Det finns olika tillverkare av vitost så ta den sorten ni hittar i butiken.
Klyftade tomater och vitost på toppen. Sedan skjuts in i ugnen. Denna gången åt vi ris och babyspenat till, det tycker jag passar så bra till kassler. MUMS!

Om ni gillar mina recept – Följ mig även i sociala medier

Facebook HÄR och Instagram HÄR (@madameedithblogg)

 

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..