Oscar och Ludwig

Nu har våran lille Oscar blivit 6 månader. Sömnlösa nätter och att mata på natten är ett minne blott. Nu lägger han sig samtidigt som oss på kvällen och sover sedan tills Fredrik går upp på morgonen, strax innan klockan 06.00. Det har funkat väldigt bra att få honom att komma in i dessa rutiner.

Igår var vi på läkarbesök på BVC. Han var glad hela tiden och bjöd läkaren på många leenden. Vi pratade lite om mat och olika steg i utvecklingen. Han hänger med fint och tillväxtkurvan ser bra ut. Avslutningsvis gjorde läkaren en undersökning på honom och det såg också bra ut.

Hans bästa leksak just nu är en naken gammal pippidocka. Att suga på hennes fötter är något han gillar väldigt mycket. Allt ska in i munnen och pippis fötter är en favorit. Idag tänkte jag gå igenom lite leksaker här hemma för att se om jag kan hitta något mer kul för honom att leka med. Något som passar en 6 månaders kille.

Det är inte bara Oscar som håller mig sällskap om dagarna, Ludwig är ju hemma med mig också. Hemma med mamma är bättre än förskola om ni frågar honom. Idag ska han göra hallonsmoothie så lådan med hallon har plockats fram från frysen.

Frysta hallon, hur gör ni med det egentligen? Det sägs ju att det bästa är att koka hallonen innan man äter dem men jag låter alltid barnen äta hallon direkt från frysen. De slinker ner i både smoothie och naturell yoghurt.

En låda som tidigare innehöll smala knäckebröd har nu förvandlats till en hallonburk. Smidigt att plocka fram hallonen ur burken istället för att ha dem i en påse eller i en liten ask av papper som de ofta ligger i när man köper dem.

Nu ska jag fixa med ett recept som jag ska renskriva och uppdatera med lite nya bilder. En tårta är det som jag har på gång, en väldigt god sådan.

Om ni är här inne och letar efter ett något smidigt att laga till middag så vill jag tipsa er om fläskytterfilé i sambalsås. Det är supergott och lätt att tillaga eftersom ugnen gör det största jobbet. RECEPT HÄR Vi ses snart igen!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..