ANNONS

Marängtårta med ricekrispies

/

Ricekrispiestårta är en mycket god marängtårta fylld med ricekrispies

Marängbotten och smörkräm går bra att förbereda dagen innan servering

Marängbotten

  • 3 äggvitor
  • 2,25 dl strösocker
  • 3 droppar ättiksprit
  • 3 dl ricekrispies

Smörkräm : 3 äggulor, 75 g smör, 0,75 dl strösocker och 2 dl vispgrädde

Fyllning och topping : 5 dl vispgrädde och bär eller frukt och choklad

Gör så här:

Vispa äggvitor, strösocker och ättiksprit tjockt. Det ska gå att vända bunken upp och ner utan att marängen trillar ut.

Vänd försiktigt ner ricekrispies. Bred ut på pappersklädd långpanna 30×40 cm. Grädda mitt i ugnen 125° i 60 min.

.

Smörkräm : Koka ihop alla ingredienser till smörkrämen. Rör hela tiden. Låt svalna och tjockna. Helst under natten i tex. kylskåp.

Montering: Vispa 5 dl grädde. Dela marängen på mitten. Fördela ut smörkräm på en halva. Bred på 2 dl vispad grädde.

Lägg på den andra maränghalvan. Bred på 3 dl vispad grädde. Toppa med tex. frukt, bär och hackad choklad.

Här ser ni smörkrämen. Den har fått stå i kylen under natten och tjocknat.

Marängbotten gräddade jag också dagen innan jag lade ihop tårtan. Jag förvarade den på plåten i en kall ugn.

Man kan ju dekorera tårtan med precis vad man vill, man tar det man gillar bäst. Denna gången gjorde jag min marängtårta till en jordgubbstårta 😀

Mums mums mums smörkräm är galet gott.

När jag gjorde denna tårtan så hade vi något att fira så jag dekorerade med flaggor.

Följ mig gärna på FACEBOOK

Följ mig gärna på INSTAGRAM

0
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00