Marängtårta med ricekrispies

Ricekrispiestårta är en riktigt god marängtårta fylld med ricekrispies

Marängbotten och smörkrämen går bra att förbereda dagen innan servering

.

Marängbotten

  • 3 äggvitor
  • 2,25 dl strösocker
  • 3 droppar ättiksprit
  • 3 dl ricekrispies

Smörkräm : 3 äggulor, 75 g smör, 0,75 dl strösocker och 2 dl vispgrädde

Fyllning och topping : 5 dl vispgrädde och bär eller frukt och choklad

.

Gör så här:

Vispa äggvitor, strösocker och ättiksprit tjockt. Det ska gå att vända bunken upp och ner utan att marängen trillar ut.

Vänd försiktigt ner ricekrispies. Bred ut på pappersklädd långpanna 30×40 cm. Grädda mitt i ugnen 125° i 60 min.

.

Smörkräm : Koka ihop alla ingredienser till smörkrämen. Rör hela tiden. Låt svalna och tjockna. Helst under natten i tex. kylskåp.

Montering: Vispa 5 dl grädde. Dela marängen på mitten. Fördela ut smörkräm på en halva. Bred på 2 dl vispad grädde.

Lägg på den andra maränghalvan. Bred på 3 dl vispad grädde. Toppa med tex. frukt, bär och hackad choklad.

Här ser ni smörkrämen. Den har fått stå i kylen under natten och tjocknat.

Marängbotten gräddade jag också dagen innan jag lade ihop tårtan. Jag förvarade den på plåten i en kall ugn.

Man kan ju dekorera tårtan med precis vad man vill, man tar det man gillar bäst. Denna gången gjorde jag min marängtårta till en jordgubbstårta 😀

Mums mums mums smörkrämen är galet god

När jag gjorde denna tårtan så hade vi något att fira så jag dekorerade med flaggor.

 Om ni gillar mina recept – Följ mig även i sociala medier

Facebook HÄR och Instagram HÄR (@madameedithblogg)

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..