Oscar smakar på majskrokar

Jag skulle ju leta efter leksaker till Oscar. En liten pippidocka var ju favoriten och kan ni tänka, i mitt letande dök det upp en stooor pippidocka. Den hade jag alldeles glömt bort. Och Herr Nilsson fanns också där i lådan.

Ja, jag har många barn men det är några år emellan dem. Mellan Ludwig som är mitt 5:e barn och Oscar som är 6:e barnet är det 5 år. Nu när det börjar dyka upp lite pippigrejer kommer jag ihåg att Ludwig var inne i en pippiperiod ett tag när han var liten. Ett fint sjörövarskepp ska det finnas någonstans med, det måste jag också leta efter.

Här gör Pippi och Herr Nilsson Oscar sällskap i gåstolen. Snygg frisyr har hon Pippi och en ful fläck på armen, tror ni man kan få bort den? Funkar det att slänga in henne i tvättmaskinen? Själv har jag ingen aning så tacksam för tips.

Idag har Oscar smakat på majskrokar för första gången. Jag ser nu på bilden att det står majskorvar på påsen men vi kallar dem majskrokar. Det tyckte han var väldigt smaskigt och kul att sitta och äta själv. Majskroken smälter i munnen så det går bra att ge till små barn utan att de sätter i halsen. Ett stort minus är att det blir kladdigt! Så använd hellre en bumbostol än en gåstol när ni bjuder era småttingar på majskrokar. Bumbostolen är lätt att rengöra.

Så här ser majskroken ut. Och så in i munnen…

Go och glad kör Oscar vidare i sin gåstol. Jag och Ludwig ska baka stora vetekakor för nu är det dags att fylla på frysen igen.

Recept på stora vetekakor hittar ni här. Hoppas att fåglarna kvittrar och solen skiner hos er också idag ♥ Vi ses snart igen!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..