ANNONS

Stora vetekakor

/

Hej kompisar ♥ Hoppas att allt är bra med er. När jag bakade stora vetekakor igår så passade jag på att fota nya bilder till det brödreceptet.

Ludwig hjäpte mig att baka, han körde degmaskinen. Eftersom han tycker att det är så kul så får han gärna hjälpa till. Det är bara trevligt att ha barnen med sig i köket tycker jag. På denna degen får ni ut 4 stora brödkakor som ni sedan skivar i valfria stora bitar. Varsågoda, här kommer receptet :

STORA VETEKAKOR (4 st)

Baka även mycket goda VALLMOFRALLOR

Recept

  • 50 g smör
  • 5 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 1 msk ljus sirap
  • 1 tsk salt
  • ca 12 dl vetemjöl

Gör så här

  1. Smält smör. Tillsätt mjölk. Värm till fingervarmt (37°) Lös upp jästen i lite av blandningen.
  2. Arbeta in resten av blandningen och övriga ingredienser.
  3. Jäs degen i bunken under bakduk i 30 min.
  4. Knåda degen på mjölat bakbord. Arbeta ut 4 st brödkakor – Ø ca 20 cm. Använd händer eller kavel. Nagga. 
  5. Låt jäsa 30 min under bakduk på 2 st plåtar. 
  6. Grädda mitt i ugnen 275° i ca 7 min.

Ett lättbakat bröd som räcker till många

Hitta snabbt utan bilder – Lista med övriga bröd

Det får plats 2 bröd på en plåt. Bröden gräddas under kort tid på hög temperatur och blir luftiga och fina. Väldigt lättbakade. På bilden nedan ser ni hur brödet ser ut när jag skurit upp det.

Följ oss även här: FACEBOOK & INSTAGRAM

baka-bröd-hemma

Varje länk leder vidare till flera olika recept

3

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00