Stora vetekakor

När vi bakade stora vetekakor igår så passade jag på att fota lite nya bilder. Ludwig hjäpte mig att baka, han brukar köra degmaskinen. Eftersom han tycker att det är roligt så får han gärna hjälpa till. På detta receptet blir det 4 stora vetekakor som man sedan skivar i valfria stora bitar.

STORA VETEKAKOR (4 st)
.
.
.
Recept
  • 50 g smör
  • 5 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 1 msk ljus sirap
  • 1 tsk salt
  • ca 12 dl vetemjöl
.
Gör så här:
  1. Smält smör. Tillsätt mjölk. Värm till fingervarmt (37°) Lös upp jästen i lite av blandningen.
  2. Arbeta in resten av blandningen och övriga ingredienser.
  3. Jäs degen i bunken under bakduk i 30 min.
  4. Knåda degen på mjölat bakbord. Arbeta ut 4 st brödkakor – Ø ca 20 cm. Använd händer eller kavel. Nagga. 
  5. Låt jäsa 30 min under bakduk på 2 st plåtar. 
  6. Grädda mitt i ugnen 275° i ca 7 min.

Det får plats 2 bröd på en plåt. Bröden gräddas under kort tid på hög temperatur och blir luftiga och fina. Väldigt lättbakade. På bilden nedan ser ni hur brödet ser ut när jag skurit upp det.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..