Köttbullar i ugn

KÖTTBULLAR I UGN

Laga även en enkel och god KÖTTFÄRSLIMPA

Recept

 • 1 dl ströbröd
 • 1,5 dl mjölk
 • 1,5 dl vispgrädde
 • 0,5 dl mixad gul lök
 • 4 krm vitpeppar
 • 0,5 – 1 msk salt
 • 2 ägg
 • 1 kg köttfärs

Gör så här

 1. Rör ihop ströbröd, mjölk, vispgrädde, lök, vitpeppar och salt (efter tycke) Låt svälla i 10 min.
 2. Blanda äggen med köttfärs. Blanda sedan ihop med ströbrödsblandningen (stek ev. en liten provköttbulle för att smaka fram vilken mängd salt ni vill ha) Ni kan även blanda i några msk potatismjöl i köttfärssmeten för att motverka att köttbullarna släpper för mycket vätska.
 3. Rulla med blöta händer ut köttbullar. Lägg köttbullarna på ugnsplåt. Tillaga mitt i ugnen 200° i ca 20 min. För extra fin yta kan ni fräsa köttbullarna i en klick smör i en stekpanna strax innan servering.

Hitta snabbt utan bilder – Lista med kött och köttfärs

0
5

Vad är en Bumbostol

Hej. Detta är en bumbostol Igår tipsade jag er om att låta de små sitta i en sådan stol när de äter majskrokar. Efter det fick jag frågan om vad det är för stol. Har man inte små barn så det nog inget man håller koll på.

Jag vet inte från vilken månad stolen rekommenderas men den funkar bra från ganska låg ålder. Det jag gillar bäst med stolen är att den är lätt att rengöra och att man kan sätta den mitt på bordet till exempel.

En gåstol används mycket här hemma också. Jag tycker att den funkar bra att använda vid 5-6 månaders ålder. Oscar har traskat runt en hel del i gåstolen så nu ser sockorna ut så här. Snart tittar nog lilla tån ut 😀

När jag fixade bilder till detta blogginlägget så satt Oscar i bumbostolen på mitt skrivbord. Då kunde jag enkelt jobba i datorn och busa med honom samtidigt. Jag gör likadant när jag lagar mat.

Jag avslutar detta inlägget med en bild på mig och Ludwig. Vi har tävlat mot varandra på löparbandet, en är svettig och förlorade och en är pigg och vann. Ludwig vann. Fanny brukar använda löparbandet mest eftersom hon tränar fotboll.

0
7

Stora vetekakor

Hej kompisar ♥ Hoppas att allt är bra med er. När jag bakade stora vetekakor igår så passade jag på att fota nya bilder till det brödreceptet.

Ludwig hjäpte mig att baka, han körde degmaskinen. Eftersom han tycker att det är så kul så får han gärna hjälpa till. Det är bara trevligt att ha barnen med sig i köket tycker jag. På denna degen får ni ut 4 stora brödkakor som ni sedan skivar i valfria stora bitar. Varsågoda, här kommer receptet :

Följ länken för fler recept på bröd – 50 brödrecept

STORA VETEKAKOR (4 st)

Baka även mycket goda VALLMOFRALLOR

Recept

 • 50 g smör
 • 5 dl mjölk
 • 50 g jäst
 • 1 msk ljus sirap
 • 1 tsk salt
 • ca 12 dl vetemjöl

Gör så här

 1. Smält smör. Tillsätt mjölk. Värm till fingervarmt (37°) Lös upp jästen i lite av blandningen.
 2. Arbeta in resten av blandningen och övriga ingredienser.
 3. Jäs degen i bunken under bakduk i 30 min.
 4. Knåda degen på mjölat bakbord. Arbeta ut 4 st brödkakor – Ø ca 20 cm. Använd händer eller kavel. Nagga. 
 5. Låt jäsa 30 min under bakduk på 2 st plåtar. 
 6. Grädda mitt i ugnen 275° i ca 7 min.

Ett lättbakat bröd som räcker till många

Hitta snabbt utan bilder – Lista med övriga bröd

Det får plats 2 bröd på en plåt. Bröden gräddas under kort tid på hög temperatur och blir luftiga och fina. Väldigt lättbakade. På bilden nedan ser ni hur brödet ser ut när jag skurit upp det.

Kanske gillar du även detta

Fler recept och följ mig i sociala medier

5
50