ANNONS

Biff med potatisgratäng och champinjonsås

/

Börja med potatisgratäng – 4-5 port

Ingredienser: 1 kg skalad och skivad potatis, 2 vitlöksklyftor, 3 dl vispgrädde, 2 dl mjölk, Salt och vitpeppar

Tillagning: Lägg potatisskivor (ca 1 cm) i ugnsform. Pressa över vitlök. Salta rikligt (minst 1 msk) Peppra efter tycke. Blanda runt. Häll på vispgrädde och mjölk. Tillaga mitt i ugnen 225° i ca 30 min.

Biffar

  • 1 ägg
  • ½ mixad gul lök
  • 1,5 dl havregryn
  • 1 dl mjölk
  • 1 dl vispgrädde
  • knappt 1 msk salt
  • 0,5 tsk vitpeppar
  • 1 kg blandfärs

Gör så här

Rör ihop allt utom blandfärs. Låt svälla i 10 min. Arbeta in färsen. Forma till 14-15 biffar

Stek biffarna på medelvärme tills genomstekt (3-4 min/sida)

Champinjonsås

  • 2 dl champinjoner
  • Smör
  • Salt och vitpeppar
  • 2 dl vatten
  • 1,5 grönsaksbuljongtärning
  • 1 dl mjölk
  • 2 dl vispgrädde
  • ca 2 msk maizena redning
  • Soya

Gör så här

Skiva champinjoner. Fräs i smör. Salta och peppra. Häll på vatten. Hetta upp. Smält ner buljongtärning.

Häll på mjölk och vispgrädde. Koka upp. Tillsätt maizena redning tills önskad konsistens. Rör ner soya tills fin färg. Smaka av med salt och peppar. Låt småputtra tills potatisgratängen och biffarna är klara.

Servering : Ljummen potatisgratäng, nystekta biffar, champinjonsås och grönsaker

Hitta utan bilder – Lista med soppor, potatis & grönsaker och en Lista med kött och köttfärs

Potatisgratängen är klar efter ca 30 min i ugnen. Känn med provsticka eller en gaffel att potatisen är genommjuk. Låt gratängen svalna en stund innan servering då blir den godast.

Jag passade på att steka extra många biffar denna gången. Några blev dagens middag och några fick hoppa in i frysen.

Middagen är klar att serveras. Enkelt och gott med få ingredienser 😀

0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00