ANNONS

Kycklingpaj med grönsaker

/
kycklingpaj (10)

KYCKLINGPAJ MED GRÖNSAKER

Laga även en jättegod KYCKLINGPAJ MED BACON

Fyllning

  • 3 ägg
  • 2+1 dl riven ost
  • 3 dl creme fraiche 34%
  • 2-3 tsk sambal oelek
  • 2 kycklingfiléer
  • Salt och vitpeppar
  • 1 röd paprika
  • Purjolök (valfri mängd)
  • Fäska champinjoner (valfri mängd)

Pajdeg : 150 g smör, 3 dl vetemjöl och 2 msk kallt vatten

Gör så här

  1. Pajdeg : Arbeta ihop pajdegen. Tryck ut i en pajform. Nagga. Ställ in i kylen i 30 min. Grädda pajskalet 200° i 10 min.
  2. Fyllning : Vispa ihop ägg, 2 dl riven ost, creme fraiche och sambal oelek.
  3. Skär kycklingfiléer i mindre bitar. Bryn i smör. Salta och peppra. Blanda ner kycklingen i creme fraicheröran.
  4. Tärna paprika, strimla purjolök och skiva champinjoner. Fräs grönsakerna i smör. Blanda ner i creme fraicheröran.
  5. Fördela blandningen i pajskalet. Strö på 1 dl riven ost.
  6. Grädda mitt i ugen 200° i 35-40 min Servera kycklingpajen med tex. sallad, vitlökssås och fantastiska brödet nr 2

Hitta snabbt utan bilder – Lista med matpajer

kycklingpajer fyllda
0
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00