Tacotårta

Hej vänner ♥ Hoppas att allt är bra med er. Jag kikar in här på bloggen för att tipsa er om något gott till helgen. Tacotårta är mitt tips. Det är så gott!

Jag har lagt upp mitt recept på tacotårta här på bloggen innan. Eftersom jag lagar det ofta så tänkte jag att det kunde vara kul att lyfta fram den igen. Här kommer det:

TACOTÅRTA

Gör även en fantastiskt god VARM SMÖRGÅSTÅRTA

Recept

  • 1 paket medelstora tortillabröd (8 bröd)
  • 500 g tacokryddad köttfärs
  • 125 g färskost
  • 4 dl creme fraiche
  • 1 burk tacosås

Topping : Tomater och riven ost

Gör så här

  1. Tillaga köttfärs enl. anvisning på tacokryddpåsen. (stek köttfärs, rör i 40 g tacokrydda, häll på 1 dl vatten – Koka in på svag värme)
  2. Rör ihop färskost, creme fraiche och tacosås. Bred ut lite köttfärs i botten på en springform. Lägg på ett tortillabröd
  3. Varva sedan Sås – Köttfärs – Bröd (avsluta med bröd) Toppa med valfri mängd skivad tomat och riven ost.
  4. Gratinera mitt i ugnen i 200° tills fin färg, ca 25 min.Servera tacotårta med tex. sallad och gräddfil eller vitlökssås

Hitta snabbt utan bilder – Lista med kött och köttfärs

Receptet beskriver hur man gör 1 styck tacotårta men jag jag gjorde två stycken och dubblade då receptet. Tacotårta till hela familjen och ett par matlådor blev det. Perfekt till matlåda och nästan ännu godare när tacotårtan fått safta till sig ordentligt.

Här har jag blandat ihop färskost, creme fraiche och tacosås

Oscar satt och smaskade på något gott medan jag lagade mat. Allt! Precis allt ska in i munnen nu. Snart 7 månader är han, kanske är det typiskt för just denna åldern?

Den tacokryddade köttfärsen småputtrar en stund så att smakerna ska komma fram ordentligt.

Här har jag lagt ihop mina två tacotårtor. Tomatskivorna är på plats sedan ska det toppas med riven ost. Det är inte nödvändigt att grädda tårtorna i springform, det går bra att använda en vanlig ugnsform eller ugnsplåt också.

Efter gräddning tycker jag det blir bäst att låta tacotårtan eller tacotårtorna vila en stund så att de håller ihop bra när man skär i dem.

2
25

Idag var sotaren här

Hej vänner ♥ Nu har sotaren varit här. Exakt klockan 07.00 plingade han på dörren så det var tur att vi var vakna tidigt även om barnen har påsklov. Det är jobbigt när både vedpannan och öppna spisarna ska sotas, då behöver sotaren gå runt överallt i hela huset.

I källaren, på vinden för att komma upp till skorstenen och i våra två vardagsrum som ligger längst in i huset på två olika våningar. Nu är det i alla fall gjort och allt såg bra ut. Det känns skönt efter en lång vinter med mycket vedeldning.

Efter sotaren hade åkt så började de påsklovslediga barnen att baka. Jag fick inte vara inne i köket för det var en överraskning.

Det här blev resultatet. Kolla vad fin. En saftig och godchokladkaka  med kärleksmumsglasyr på toppen. Så smaskig.

Först fikade vi och sedan tände vi en brasa i vardagsrummet. Det har regnat hos oss idag och då kändes en sprakande brasa mysigt.

Oscar sitter gärna och kollar på elden. Det tycker han är spännande. Roligt när syskonen är hemma och är lediga från skolan. Här sitter Oscar med Melwin.

1
12

Påskharen kom med påskägg

Glad Påsk från mig och familjen. Hoppas att ni har en fin påskhelg och att ni ätit många ägg och annan god mat.

Påskharen kom hem till oss med påskägg. Med lite hjälp av Morfar och Mormor 😀 Äggen var fyllda med massor av godis.

Idag när barnen har fullt upp med att äta godis så passar jag och Fredrik på att rensa i källaren. Våran källare är allt annat än vacker så där kan man plocka och fixa hur mycket som helst. Det tar aldrig slut.

Det är även dags att fylla på ved i källaren så det gör vi också. På onsdag kommer sotaren, både vedpannan i källaren och våra öppna spisar inne i huset ska sotas.

Vi ses snart igen. KRAM

0
8