ANNONS

Tacotårta

/

Hej vänner ♥ Hoppas att allt är bra med er.

Jag kikar in här på bloggen för att tipsa er om något gott till helgen. Tacotårta är mitt tips. Det är så gott!

Jag har lagt upp mitt recept på tacotårta här på bloggen innan. Eftersom jag lagar det ofta så tänkte jag att det kunde vara kul att lyfta fram den igen. Här kommer det:

TACOTÅRTA

Gör även en fantastiskt god VARM SMÖRGÅSTÅRTA

Recept
  • 1 paket medelstora tortillabröd (8 bröd)
  • 500 g tacokryddad köttfärs
  • 125 g färskost
  • 4 dl creme fraiche
  • 1 burk tacosås
Topping : Tomater och riven ost
.
Gör så här
  1. Tillaga köttfärs enl. anvisning på tacokryddpåsen. (stek köttfärs, rör i 40 g tacokrydda, häll på 1 dl vatten – Koka in på svag värme)
  2. Rör ihop färskost, creme fraiche och tacosås. Bred ut lite köttfärs i botten på en springform. Lägg på ett tortillabröd
  3. Varva sedan Sås – Köttfärs – Bröd (avsluta med bröd) Toppa med valfri mängd skivad tomat och riven ost.
  4. Gratinera mitt i ugnen i 200° tills fin färg, ca 25 min. Servera tacotårta med tex. sallad och gräddfil eller vitlökssås

Hitta snabbt utan bilder – Lista med kött och köttfärs

Receptet beskriver hur man gör 1 styck tacotårta men jag jag gjorde två stycken och dubblade då receptet.

Tacotårta till hela familjen och ett par matlådor blev det. Perfekt till matlåda och nästan ännu godare när tacotårtan fått safta till sig ordentligt.

Här har jag blandat ihop färskost, creme fraiche och tacosås

Oscar satt och smaskade på något gott medan jag lagade mat. Allt! Precis allt ska in i munnen nu. Snart 7 månader är han, kanske är det typiskt för just denna åldern?

Den tacokryddade köttfärsen småputtrar en stund så att smakerna ska komma fram ordentligt.

Här har jag lagt ihop mina två tacotårtor.

Tomatskivorna är på plats sedan ska det toppas med riven ost. Det är inte nödvändigt att grädda tårtorna i springform, det går bra att använda en vanlig ugnsform eller ugnsplåt också.

Efter gräddning tycker jag det blir bäst att låta tacotårtan eller tacotårtorna vila en stund så att de håller ihop bra när man skär i dem.

hemma-brod-baka

Varje länk leder vidare till flera olika recept

2

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00