Tacotårta

Gokväll! Hoppas att allt är bra med er. Jag kikar in här på bloggen för att tipsa er om något gott till helgen, tacotårta är mitt tips. Det är väldigt smaskigt. Jag har lagt upp recept på tacotårta här på bloggen innan men eftersom jag lagar det så ofta så tänkte jag att det kunde vara kul att lyfta fram den igen. Alla mina senaste recept med köttfärs hittar ni HÄR Kika gärna in där också. Här kommer recept på tacotårta ännu en gång:

TACOTÅRTA

Testa även min goda VARMA SMÖRGÅSTÅRTA

.

Recept
 • 1 paket medelstora tortillabröd (8 bröd)
 • 500 g tacokryddad köttfärs
 • 125 g färskost
 • 4 dl creme fraiche
 • 1 burk tacosås
Topping: Tomater och riven ost
.
.
Gör så här:
 1. Tillaga köttfärs enl. anvisning på tacokryddpåsen. (stek köttfärs, rör i 40 g tacokrydda, häll på 1 dl vatten – Koka in på svag värme)
 2. Rör ihop färskost, creme fraiche och tacosås. Bred ut lite köttfärs i botten på en springform. Lägg på ett tortillabröd
 3. Varva sedan Sås – Köttfärs – Bröd (avsluta med bröd) Toppa med valfri mängd skivad tomat och riven ost.
 4. Gratinera mitt i ugnen i 200° tills fin färg, ca 25 min.
 5. Serveras med tex. sallad och gräddfil eller vitlökssås

Receptet beskriver hur man gör 1 styck tacotårta men jag jag gjorde två stycken och dubblade då receptet. Tacotårta till hela familjen och ett par matlådor blev det. Perfekt till matlåda och nästan ännu godare när tacotårtan fått safta till sig ordentligt.

Här har jag blandat ihop färskost, creme fraiche och tacosås

Oscar satt och smaskade på något gott medan jag lagade mat. Allt! Precis allt ska in i munnen nu. Snart 7 månader är han, kanske är det typiskt för just denna åldern?

Den tacokryddade köttfärsen småputtrar en stund så att smakerna ska komma fram ordentligt.

Här har jag lagt ihop mina två tacotårtor. Tomatskivorna är på plats sedan ska det toppas med riven ost. Det är inte nödvändigt att grädda tårtorna i springform, det går bra att använda en vanlig ugnsform eller ugnsplåt också. Efter gräddning tycker jag det blir bäst att låta tacotårtan eller tacotårtorna vila en stund så att de håller ihop bra när man skär i dem.

 1. Jenny skriver:

  Om ni brukar äta vegetariskt ibland, så tipsar jag om ett recept från Coop. Googla ”tacogratäng med röda linser och tortillabröd”. Också saftig och full av smaker! 🙂
  Om man vill ha något ”köttigt” bredvid så går ju det alldeles utmärkt. 🙂

  1. Hej, men vad bra! Tack så mycket för tips, alltid kul att testa nya recept 😀

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..