ANNONS

Päronkaka

/

Hej! Vilket härligt väder vi har. Strålande sol och vårblommor som kommer upp lite överallt, idag kan man inte annat än vara på gott humör. Fika i solen ute på trappan med en nybakad päronkaka dessutom 😀

Denna päronkakan går verkligen snabbt att baka, vill man skala päronen så kan man göra det men jag brukar bara kärna ur och skiva päronen i klyftor och behåller alltså skalet på. Det är en smaksak hur man gör, lika gott vilket som. Receptet kommer här:

PÄRONKAKA

Vill ni göra hemgjord vaniljvisp till päronkakan – KLICKA HÄR

Recept

  • 150 g smör
  • 3 dl strösocker
  • 3 ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver

Fyllning: 3-4 mogna päron, 1,5 msk strösocker och 1 msk stött kardemumma

Gör så här:

  1. Elvispa ihop smör och strösocker (smält inte smöret) Vispa sakta ner ett ägg i taget.
  2. Rör ihop vetemjöl och bakpulver. Blanda ner i smeten. Bred ut i en smord och bröad springform Ø ca 24 cm.
  3. Kärna ur päron. Klyfta. Vänd runt i strösocker och kardemumma. Tryck ner klyftorna i smeten.
  4. Grädda mitt i ugnen 175° i 45-50 min. Kolla med provsticka. Servera päronkakan med tex. vaniljvisp

Här kommer fler bilder

Jag brukar pudra mycket florsocker över päronkakan då blir den extra fin och extra god. Hur många päron man använder beror på storleken, mina päron var små så jag använde 4 stycken.

När päronkakan svalnat lite så är det dags att smaka. Riktigt saftig och god är den. Mmmm…

Det är supergott med vaniljvisp till så hoppa inte över det. Vill ni inte göra vaniljvisp själva så köp i mataffären, det är också gott. Lycka till!

Om ni gillar mina recept – Följ mig även i sociala medier

Facebook HÄR och Instagram HÄR (@madameedithblogg)

2
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00