Vilket väder vi har! Strålande sol och små vårblommor som kommer upp lite överallt, idag kan man inte annat än vara på gott humör. Fika i solen ute på trappan med en nybakad päronkaka dessutom 😀 Denna päronkakan går verkligen snabbt att baka, vill man skala päronen så kan man göra det men jag brukar bara kärna ur och skiva päronen i klyftor och behåller alltså skalet på. Det är en smaksak hur man gör, lika gott vilket som. Receptet kommer här:
Vill ni göra hemgjord vaniljvisp till päronkakan – KLICKA HÄR
*
Recept
150 g smör
3 dl strösocker
3 ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Fyllning: 3-4 mogna päron, 1,5 msk strösocker och 1 msk stött kardemumma
*
Gör så här:
Elvispa ihop smör och strösocker (smält inte smöret) Vispa sakta ner ett ägg i taget.
Rör ihop vetemjöl och bakpulver. Blanda ner i smeten. Bred ut i en smord och bröad springform Ø ca 24 cm.
Kärna ur päron. Klyfta. Vänd runt i strösocker och kardemumma. Tryck ner klyftorna i smeten.
Grädda mitt i ugnen 175° i 45-50 min. Kolla med provsticka. Servera päronkakan med tex. vaniljvisp
Jag brukar pudra mycket florsocker över päronkakan då blir det både extra fint och extra gott
Hur många päron man använder beror på storleken, mina var små så jag använde 4 päron
När päronkakan svalnat lite så är det dags att smaka på den. Riktigt saftig och god är den.
Det här är verkligen en lättbakad päronkaka som precis alla kan lyckas med. Hoppas att ni är många som vill testa.
Det är supergott med vaniljvisp till så hoppa inte över det. Vill ni inte göra vaniljvisp själva så köp i mataffären, det är också gott.
*
Vill ni baka en god småkaka – Baka klassiska syltkakor
KLICKA HÄR så kommer ni till recept på syltkakor
För fler recept! Följ mig på Facebook HÄR och Instagram HÄR (@madameedithblogg)
*
HITTA I BLOGGEN
Fler mjuka kakor hittar du HÄR
Alla söta recept hittar du HÄR
*