ANNONS

Porterstek

/

PORTERSTEK

För fler middagstips – KLICKA HÄR

Recept

  • 1-1,5 kg skinkstek
  • 1 stor gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 flaska porter (33 cl)
  • 1 dl soya
  • 1 tsk torkad timjan
  • 6 enbär
  • 6 svartpepparkorn
  • 2 köttbuljongtärningar
  • 1 dl svartvinbärssaft

Sås : 8 dl sky från stekgrytan, 0,75 dl vetemjöl och 2 dl vispgrädde

Gör så här

  1. Skala och dela gul lök i klyftor. Dela klyftorna på mitten. Skala och dela vitlöksklyftorna på mitten.
  2. Koka ihop gul lök, vitlök, porter, soya, kryddor, buljongtärningar och svartvinbärssaft (outspädd). Använd en lagom stor gryta med lock.
  3. Stick in en termometer i tjockaste delen av skinksteken. Lägg ner steken i porterblandningen.
  4. Sänk värmen. Sjud under lock tills 75°. Vänd steken lite då och då så att den får fin färg runt om.
  5. Drag grytan åt sidan. Låt steken vila i grytan i ca 20 min. Lyft ur steken ur grytan. Låt vila lite till. Skiva i tunna skivor.

Sås : Sila skyn ner i en kastrull. Värm upp. Rör ut vetemjölet med grädde. Häll ner blandningen i en fin stråle i skyn. Vispa runt. Koka såsen tills den tjocknar.

Servering: Kokt potatis, porterstek, sås och grönsaker

Receptet på porterstek har jag fått av min mamma. Det är även hon som lagat maten på bilden. Så gott! Hoppas att ni blir sugna på att testa min mammas recept ♥

hemma-bröd-baka

Varje länk leder vidare till flera olika recept

0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Följ oss på Instagram ♥

@madameedithblogg
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00