Mjölkchokladfudge

Hej vänner ♥ Här kommer receptet på godiset som jag lovade. Julgodis eller påskgodis eller kalla det vad man vill. Jag tycker att man kan göra godisåret om. Denna gången var det ju mjölkchokladfudge som jag gjorde.

Det är precis lika gott som det ser ut. Man får koka och koka tills en kolablandning når 125° sedan låter man mjölkchoklad smälta ner i blandningen så blir det fudge när det stelnar.

MJÖLKCHOKLADFUDGE 

Antal fudge avgörs av storleken på bitarna. Efter eget tycke.

HÄR finns många fler tips till JUL

Recept

  • 300 g mjölkchoklad
  • 3 msk kakao
  • 4 dl strösocker
  • 4 dl vispgrädde
  • 4 dl ljus sirap

Gör så här

  1. Finhacka mjölkchoklad.
  2. Koka i en stor kastrull ihop kakao, strösocker, vispgrädde och sirap under omrörning till 125°
  3. Drag kastrullen åt sidan. Rör ner den hackade chokladen tills den smält.
  4. Häll smeten i en form klädd med plast eller bakplåtspapper (ca 20×30 cm) Låt svalna. Låt sedan stelna i kylen. Skär mjölkchokladfudge i valfria stora bitar. Ät och njut!

Min syster tycker att denna fudgen är en tiopoängare –Läs långt ner i DETTA INLÄGGET

Här ser ni fudge som legat i formen och stelnat i kylskåpet. Jag klär alltid formen med plast. Innan jag lägger dit plast så brukar jag smöra formen. Då sitter plasten fast bra och det går sedan lätt att få ur både plast och fudge ur formen när fudgen stelnat.

Plasten smälter inte av den varma fudgeblandningen. Vill man hellre använda bakplåtspapper i formen så går det också bra.

På denna bilden har jag börjat skära upp fudgen med en vass kniv. Just under detta momentet är det nästan omöjligt att inte smaka 😛

Hitta utan bilder – Lista med godis och godiskakor

Ludwig visar en fudgebit i sin hand. Här ser ni ungefär i vilken storlek vi skar våra bitar.

Är ni noga med temperaturen som ska vara 125° så lovar jag att ni får en perfekt fudge

2
48

Jag gör godis

Hej alla kompisar ♥ Hoppas att helgen har varit bra. Vi har haft en toppenhelg trots att några i familjen haft feber under några dagar. Lite sol på näsan gör ju allt lite lättare.

Jag väntar på att solen ska visa sig idag också men den verkar inte alls ha lust att komma fram. Igår kväll kokade jag ihop något riktigt smaskigt. Ett chokladgodis ligger där i formen och väntar på att jag ska skära upp det.

Fudge är det. Mums så gott! En mjölkchokladfudge som har legat och stelnat i kylen under natten. En sådan liten chokladbit till en kopp kaffe då blir det en bra dag. 

Jag kikar snart in här igen och ger er receptet 😀 KRAM

Nu finns receptet här – MJÖLKCHOKLADFUDGE

2
10

Äta banan med sked

God förmiddag denna helt fantastiska söndagen. Klockan är strax efter 11 och det är 13 grader hos oss just nu och temperaturen är på väg uppåt. Och solen skiner.

Åh vad vi alla behöver det här efter den långa vintern. Oscar äter lite banan och sedan ska vi gå ut.

Banan är smidigt som mellanmål till de små. Jag brukar inte mosa bananen på en tallrik utan skarpar med en tesked direkt på bananen. Det brukar bli en lagom konsistens på bananmoset då.

Perfekt när man ska åka iväg någonstans, det är bara att stoppa ner en banan och en tesked i väskan.

Oscar älskar banan. Det enda som är lite tråkigt med banan till småbarn är att det ger svåra fläckar på kläderna. Jag tar gärna emot tips på hur man får bort bananfläckar.

Mums mums mums! Nu var en halv banan slut. Det är alldeles lagom med en halv banan till den här lille killen.

Den andra halvan fick hans mamma, så det blev banan till mellanmål för mig med. Nu går vi ut 😀 Hej då, vi ses snart igen ♥

2
8