Mjölkchokladfudge
Hej vänner ♥ Här kommer receptet på godiset som jag lovade. Julgodis eller påskgodis eller kalla det vad man vill. Jag tycker att man kan göra godisåret om. Denna gången var det ju mjölkchokladfudge som jag gjorde.
Det är precis lika gott som det ser ut. Man får koka och koka tills en kolablandning når 125° sedan låter man mjölkchoklad smälta ner i blandningen så blir det fudge när det stelnar.
MJÖLKCHOKLADFUDGE
Antal fudge avgörs av storleken på bitarna. Efter eget tycke.
HÄR finns många fler tips till JUL
Recept
- 300 g mjölkchoklad
- 3 msk kakao
- 4 dl strösocker
- 4 dl vispgrädde
- 4 dl ljus sirap
Gör så här
- Finhacka mjölkchoklad.
- Koka i en stor kastrull ihop kakao, strösocker, vispgrädde och sirap under omrörning till 125°
- Drag kastrullen åt sidan. Rör ner den hackade chokladen tills den smält.
- Häll smeten i en form klädd med plast eller bakplåtspapper (ca 20×30 cm) Låt svalna. Låt sedan stelna i kylen. Skär mjölkchokladfudge i valfria stora bitar. Ät och njut!
Min syster tycker att denna fudgen är en tiopoängare –Läs långt ner i DETTA INLÄGGET
Här ser ni fudge som legat i formen och stelnat i kylskåpet. Jag klär alltid formen med plast. Innan jag lägger dit plast så brukar jag smöra formen. Då sitter plasten fast bra och det går sedan lätt att få ur både plast och fudge ur formen när fudgen stelnat.
Plasten smälter inte av den varma fudgeblandningen. Vill man hellre använda bakplåtspapper i formen så går det också bra.
På denna bilden har jag börjat skära upp fudgen med en vass kniv. Just under detta momentet är det nästan omöjligt att inte smaka 😛
Hitta utan bilder – Lista med godis och godiskakor
Ludwig visar en fudgebit i sin hand. Här ser ni ungefär i vilken storlek vi skar våra bitar.
Är ni noga med temperaturen som ska vara 125° så lovar jag att ni får en perfekt fudge