Mjölkchokladfudge

Här kommer receptet på godiset. Julgodis eller påskgodis eller kalla det vad man vill. Jag tycker att man kan göra eget godis året om. Denna gången var det ju mjölkchokladfudge som jag gjorde. Det är precis lika gott som det ser ut. Man får koka och koka tills en kolablandning når 125° sedan låter man mjölkchoklad smälta ner i blandningen så blir det fudge när det stelnar. Här kommer receptet på mjölkchokladfudge :

MJÖLKCHOKLADFUDGE (Antal beror på hur stora ni skär dem)

TIPS! Testa även mina goda NUTELLACRISP

.

Recept

  • 300 g mjölkchoklad
  • 3 msk kakao
  • 4 dl strösocker
  • 4 dl vispgrädde
  • 4 dl ljus sirap

.

Gör så här:

Finhacka mjölkchokladen. Koka i en stor kastrull ihop kakao, strösocker, vispgrädde och sirap under omrörning till 125°

Drag kastrullen åt sidan. Rör ner den hackade chokladen tills den smält. Häll smeten i en form klädd med plast eller bakplåtspapper (ca 20×30 cm) Låt svalna. Låt sedan stelna i kylen.

Skär mjölkchokladfudge i valfria stora bitar. Ät och njut!

.

Min syster gav denna fudgen betyget 10 KLICKA HÄR för att läsa

Här ser ni fudgen när den har legat i formen under natten och stelnat i kylskåpet. Jag klär formen med plast, innan jag lägger dit plasten så brukar jag smöra lite i formen så att plasten sitter fast bra och så att det sedan går lätt att få ur plasten och fudgen ur formen. Plasten smälter inte av den varma fudgeblandningen. Vill man hellre använda bakplåtspapper i formen så går det lika bra.

På denna bilden har jag börjat skära upp fudgen med en vass kniv. Just under detta momentet är det nästa omöjligt att inte smaka!

Ludwig visar en bit i sin hand. Där ser ni ungefär vilken storlek vi gjorde dem i.

Är ni noga med temperaturen som ska vara 125° så lovar jag att ni får en perfekt fudge

Några till kaffet och ett helt gäng med fudge till barnen och så lägger vi resten i en burk i kylen. Där blir den inte gammal kan jag lova!

Lycka till ♥

  1. Det ser så underbart gott ut! Kan man använda vilken choklad som helst? Kanske apelsinkrokant eller polka? Måste testa dessa! Men dom behöver så i kylen, man kan inte ha dem framme på julgodisbordet? Bara så jag vet 🙂

    1. Hej, Catharina. Absolut kan du använda en smaksatt choklad. En stund kan de stå framme på julgodisbordet, blir de kladdiga så är det bara att sätta in dem i kylen en igen. Lycka till!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..