ANNONS

Citronpaj med marängtäcke

/

marängpaj (1)

CITRONPAJ MED MARÄNGTÄCKE – Paj med citron

Klicka på länken för fler söta pajer – 26 söta pajer

Citronfyllning

  • 3 dl vatten
  • 1,5 dl strösocker
  • 4 msk maizena
  • Saft och skal av 1,5 citroner
  • 3 äggulor
  • 2 msk smör

Deg : 3 dl vetemjöl, 125 g smör och 3 msk vatten

Maräng : 3 äggvitor och 0,5 dl strösocker

.
Gör så här:
  1. Deg : Arbeta ihop vetemjöl, smör och vatten. Tryck ut degen i en pajform. Ställ in i kylen i 15 min. Grädda mitt i ugnen 225° i 15 min.
  2. Citronfyllning : Blanda vatten, strösocker, maizena och citronsaft i en kastrull. Koka upp under omrörning.
  3. Drag kastrullen åt sidan. Rör ner äggulor i krämen. Låt sjuda under omrörning. Blanda i rivet citronskal och smör. Låt svalna.
  4. Maräng : Vispa äggvitor till ett hårt skum. Tillsätt strösocker. Vispa marängen rejält tjock.
  5. Häll cironfyllning i pajskalet. Bred ut maräng överfyllningen. Grädda citronpajen mitt i ugnen 175° i 10-15 min. (tills marängen har fin färg.

Klicka på länken för fler godsaker – Kategori SÖTT

.

Följ mig gärna på FACEBOOK

Följ mig gärna på INSTAGRAM

0
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00