ANNONS

Citronpaj med marängtäcke

/
marängpaj (1)

CITRONPAJ MED MARÄNGTÄCKE – Paj med citron

Följ länken för fler söta pajer –26 söta pajer

Citronfyllning

  • 3 dl vatten
  • 1,5 dl strösocker
  • 4 msk maizena
  • Saft och skal av 1,5 citroner
  • 3 äggulor
  • 2 msk smör

Deg : 3 dl vetemjöl, 125 g smör och 3 msk vatten

Maräng : 3 äggvitor och 0,5 dl strösocker

Gör så här

  1. Deg : Arbeta ihop vetemjöl, smör och vatten. Tryck ut degen i en pajform. Ställ in i kylen i 15 min. Grädda mitt i ugnen 225° i 15 min.
  2. Citronfyllning : Blanda vatten, strösocker, maizena och citronsaft i en kastrull. Koka upp under omrörning.
  3. Drag kastrullen åt sidan. Rör ner äggulor i krämen. Låt sjuda under omrörning. Blanda i rivet citronskal och smör. Låt svalna.
  4. Maräng : Vispa äggvitor till ett hårt skum. Tillsätt strösocker. Vispa marängen rejält tjock.
  5. Häll cironfyllning i pajskalet. Bred ut maräng överfyllningen. Grädda citronpajen mitt i ugnen 175° i 10-15 min. (tills marängen har fin färg.

Hitta snabbt utan bilder – Lista med söta pajer och tårtor

söta kategorier ediths

Varje länk leder vidare till flera olika recept

0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Följ oss på Instagram ♥

@madameedithblogg
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00