Citronpaj med marängtäcke

CITRONPAJ MED MARÄNGTÄCKE – Paj med citron
Följ länken för fler söta pajer –26 söta pajer
Citronfyllning
- 3 dl vatten
- 1,5 dl strösocker
- 4 msk maizena
- Saft och skal av 1,5 citroner
- 3 äggulor
- 2 msk smör
Deg : 3 dl vetemjöl, 125 g smör och 3 msk vatten
Maräng : 3 äggvitor och 0,5 dl strösocker
Gör så här
- Deg : Arbeta ihop vetemjöl, smör och vatten. Tryck ut degen i en pajform. Ställ in i kylen i 15 min. Grädda mitt i ugnen 225° i 15 min.
- Citronfyllning : Blanda vatten, strösocker, maizena och citronsaft i en kastrull. Koka upp under omrörning.
- Drag kastrullen åt sidan. Rör ner äggulor i krämen. Låt sjuda under omrörning. Blanda i rivet citronskal och smör. Låt svalna.
- Maräng : Vispa äggvitor till ett hårt skum. Tillsätt strösocker. Vispa marängen rejält tjock.
- Häll cironfyllning i pajskalet. Bred ut maräng överfyllningen. Grädda citronpajen mitt i ugnen 175° i 10-15 min. (tills marängen har fin färg.
Hitta snabbt utan bilder – Lista med söta pajer och tårtor

Varje länk leder vidare till flera olika recept
0