ANNONS

Hamburgerbröd

/

Hej vänner ♥ Denna helgen är jag ensam hemma med barnen. Det har än så länge gått hur bra som helst.

Barnen fick bestämma mat igår. De valde hamburgare med köpta strips. Det var viktigt att vi skulle ha köpta strips och inte klyftpotatis som jag föreslog.

Hamburgerbrödet fick gärna vara hembakat för det tycker de är godast. Det tycker jag också så Tilde och jag satte igång att baka. Så goda hamburgerbröd blev det. Här kommer receptet :

HAMBURGERBRÖD (16 st)

Baka även GROVA HAMBURGERBRÖD och KORVBRÖD

Recept

  • 50 g smör
  • 5 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 1 msk strösocker
  • 1,5 tsk salt
  • 12-13 dl vetemjöl

Topping : ägg och sesamfrön

Gör så här

  1. Smält smör. Häll på mjölk. Värm till fingervarmt (37°)
  2. Lös upp jästen med lite av blandningen. Häll på resten av blandningen  och arbeta in de övriga ingredienserna.
  3. Jäs degen i bunken under bakduk i 30 min.
  4. Knåda degen lätt på mjölat bakbord. Arbeta ut 16 bullar. Platta ut bullarna till hamburgerbröd. Nagga. Jäs på ugnsplåtar under bakduk i 30 min.
  5. Pensla med uppvispat ägg och strö på sesamfrön. Grädda mitt i ugnen 225° i ca 12 min.

Hitta snabbt utan bilder – Lista med övriga bröd

För att enkelt arbeta ut 16hamburgerbröd så delar man degen i 4 delar. Dela sedan varje del i 4 bitar. 4×4 = 16 bitar. Ögonmått går självklart också bra. På bilden ovan är hamburgerbröden penslade med ägg och toppade med sesamfrön.

Oscar gjorde mig och Tilde sällskap i köket.

Jag gjorde köttfärssmet och Tilde formade och stekte burgarna. Ett par ostskivor och ketchup i hamburgarna. Strips doppade vi bearnaisesås. Mums!

Följ oss även här:FACEBOOK&INSTAGRAM

baka-bröd-hemma

Varje länk leder vidare till flera olika recept

0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00