Hamburgerbröd

Hej! Har ni det bra? Denna helgen är jag ensam hemma med barnen för Fredrik är på minisemester med sitt arbete. Det har än så länge gått hur bra som helst.

Barnen fick bestämma maten igår och då blev det hamburgare med köpta strips, ni vet en stor påse strips från frysdisken i affären med strips som man värmer upp på en plåt i ugnen. Det var viktigt att vi skulle ha just köpta strips och inte klyftpotatis som jag hellre hade valt. Hamburgerbröd fick däremot vara hembakat för det är godare än köpt tyckte dem så jag och Tilde bakade en sats med hamburgerbröd efter receptet här på bloggen. Bästa receptet på hamburgerbröd tycker jag. Jag fick det när jag gick i skolan i Värnamo. Jag lagade mycket mat och bakade när jag gick på gymnasiet och har sparat en hel del recept från den tiden. Här kommer receptet på hamburgerbröd →

HAMBURGERBRÖD (16 st)

Baka även mina GROVA HAMBURGERBRÖD

.

Recept

 • 50 g smör
 • 5 dl mjölk
 • 50 g jäst
 • 1 msk strösocker
 • 1,5 tsk salt
 • 12-13 dl vetemjöl

Topping: ägg och sesamfrön

.

Gör så här:

 1. Smält smör. Häll på mjölk. Värm till fingervarmt (37°)
 2. Lös upp jästen med lite av blandningen. Häll på resten av blandningen  och arbeta in de övriga ingredienserna.
 3. Jäs degen i bunken under bakduk i 30 min.
 4. Knåda degen lätt på mjölat bakbord. Arbeta ut 16 bullar. Platta ut bullarna till hamburgerbröd. Nagga. Jäs på ugnsplåtar under bakduk i 30 min.
 5. Pensla med uppvispat ägg och strö på sesamfrön. Grädda mitt i ugnen 225° i ca 12 min.

.

Här kommer lite fler bilder på hamburgerbröden

För att enkelt arbeta ut 16 hamburgerbröd så kan man dela degen i 4 delar och sedan dela varje del i 4 bitar. 4×4 blir ju 16 😀 På bilden här ovan är hamburgerbröden penslade med ägg och toppade med sesamfrön. Dags för bröden att gräddas.

Så där ja, då var hamburgerbröden gräddade och klara. När de svalnat lite så delar vi dem på mitten så att vi kan stoppa i hamburgarna. Inget slår nygräddade hamburgerbröd tycker jag. Mycket billigare än i butiken och mycket godare! Sesamfrön köper jag alltid i storpack, det brukar man hitta i hälsokosthyllan.

Oscar gjorde mig och Tilde sällskap i köket när vi bakade. Idag har han hittat en ny leksak att smaka på.

Jag gjorde köttfärssmeten och Tilde formade och stekte burgarna. Ett par ostskivor och ketchup i hamburgarna mer än så tyckte vi inte att det behövdes. Stripsen doppade vi bearnaisesås

Supergott blev det och alla blev nöjda och glada

Om ni gillar mina recept – Följ mig även i sociala medier

Facebook HÄR och Instagram HÄR (@madameedithblogg)

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..