Ugnsbakade potatishalvor med timjan

UGNSBAKADE POTATISHALVOR

Potatisen jag använder kan tillagas med skal på, använder ni fast potatis med tjockt skal kan ni skala dem. Jag går inte efter några mått, ta mängd efter eget tycke och smak.

Recept

  • Delikatesspotatis eller färskpotatis (jämnstora)
  • Olivolja
  • Salt och vitpeppar
  • Torkad timjan

Gör så här

  1. Tvätta potatisen och dela den i halvor. Skölj bort stärkelsen och torka potatisen torr med kökshandduk.
  2. Lägg halvorna i en ugnsform. Ringla över olivolja, salt, vitpeppar och timjan (snåla inte med saltet. Flingsalt är också gott)
  3. Tillaga mitt i ugnen 225° i ca 30 min.(tills potatisen är mjuk)

Hitta utan bilder – Lista med soppor, potatis & grönsaker

0
13

Citronpaj med marängtäcke

CITRONPAJ MED MARÄNGTÄCKE – Paj med citron

Följ länken för fler söta pajer –26 söta pajer

Citronfyllning

  • 3 dl vatten
  • 1,5 dl strösocker
  • 4 msk maizena
  • Saft och skal av 1,5 citroner
  • 3 äggulor
  • 2 msk smör

Deg : 3 dl vetemjöl, 125 g smör och 3 msk vatten

Maräng : 3 äggvitor och 0,5 dl strösocker

Gör så här

  1. Deg : Arbeta ihop vetemjöl, smör och vatten. Tryck ut degen i en pajform. Ställ in i kylen i 15 min. Grädda mitt i ugnen 225° i 15 min.
  2. Citronfyllning : Blanda vatten, strösocker, maizena och citronsaft i en kastrull. Koka upp under omrörning.
  3. Drag kastrullen åt sidan. Rör ner äggulor i krämen. Låt sjuda under omrörning. Blanda i rivet citronskal och smör. Låt svalna.
  4. Maräng : Vispa äggvitor till ett hårt skum. Tillsätt strösocker. Vispa marängen rejält tjock.
  5. Häll cironfyllning i pajskalet. Bred ut maräng överfyllningen. Grädda citronpajen mitt i ugnen 175° i 10-15 min. (tills marängen har fin färg.

Hitta snabbt utan bilder – Lista med söta pajer och tårtor

Varje länk leder vidare till flera olika recept

0
21

Ost och skinkpaj med broccoli

OST OCH SKINKPAJ MED BROCCOLI (krämig)

Laga även en jättegod BACON OCH BROCCOLIPAJ

Fyllning

  • 200 g skinka
  • 2 dl broccoli
  • 2 ägg
  • 100 g naturell mjukost
  • 3 dl creme fraiche (34%)
  • 1 krm vitpeppar
  • 0,5 tsk salt
  • 4 dl lagrad riven ost
  • 1 dl cocktailtomater

Pajdeg : 150 g rumsvarmt smör, 2,5 dl vetemjöl och 1,5 dl lagrad riven ost

Gör så här

  1. Pajdeg : Arbeta ihop pajdegen. Tryck ut i en pajform. Ställ in i kylen i 30 min.
  2. Fyllning : Strimla skinka. Dela broccoli i små buketter. Lägg skinka och broccoli i pajskalet.
  3. Vispa ihop ägg, mjukost, creme fraiche, vitpeppar och salt. Blanda ner 3 dl riven ost. Häll blandningen över fyllningen i pajskalet.
  4. Fördela halverade cocktailtomater överst. Strö över resten av den rivna osten.
  5. Grädda pajen mitt i ugnen 200° i 40 min.Låt ost och skinkpajen vila lite innan servering.

Hitta snabbt utan bilder – Lista med matpajer

2
7