ANNONS

Ost och skinkpiroger

/

OST OCH SKINKPIROGER (24 st)

För pizzasmak tillsätt även valfri mängd torkad oregano

Gör även en mycket enkel PIZZARULLE

Recept

  • 3 dl mjölk
  • 3 dl vatten
  • 50 g jäst
  • 2 tsk salt
  • 0,5 dl rapsolja
  • 2 ägg
  • 15-16 dl vetemjöl

Fyllning : 300 g strimlad skinka, 400 g riven ost och ev valfri mängd oregano

Topping : Ägg och ev. oregano

Gör så här

  1. Värm mjölk och vatten till fingervamt (37°) Lös upp jästen i blandningen. Tillsätt de övriga ingredienserna. Arbeta degen i 5 min.
  2. Låt degen jäsa i bunken under bakduk i 40 min.
  3. Knåda degen lätt. Dela i 24 bitar. Tryck med handen ut rundlar Ø ca 12 cm. Fördela skinka och ost på varje rundel (+ ev. oregano)
  4. Vik ihop degen över fyllningen till halvmånar. Tryck ihop med en gaffel.
  5. Jäs pirogerna under bakduk i 20 min.
  6. Pensla med uppvispat ägg (strö ev. på oregano) Grädda mitt i ugnen 250° i 10-12 min.

Hitta snabbt utan bilder – Lista med övriga bröd

Nybakade ost och skinkpiroger det är galet gott!

Följ mig även här:FACEBOOK&INSTAGRAM

baka-bröd-hemma

Varje länk leder vidare till flera olika recept

0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00