Kladdig kladdkaka
Hej vänner ♥ Om ni letar efter recept på den kladdigaste kladdkakan så kommer det här. Jag gräddar oftast kladdkakapå låg temperatur, 150° då kan man vara säker på att den blir kladdig tycker jag.
Vill man att den ska vara så kladdig som på bilden och nästan lite som en smet i mitten så serverar man kladdkakan medan den fortfarande är ljummen.
Här hemma är det barnens favorit att göra så, jag själv tycker att den blir helt perfekt när den är kylskåpskall. Att den tex. stått i kylskåp och stelnat under natten, då tycker jag att man får den perfekta kladdkakan men det är ju en smaksak. Denna gången gjorde vi som barnen ville och åt den superkladdig 😀
KLADDIG KLADDKAKA
Följ länken för fler kladdkakor – 30 recept på kladdkaka
Kladdkaka
- 125 g smör
- 3 ägg
- 3 dl strösocker
- 2,5 dl vetemjöl
- 5 msk kakao
- 1 msk vaniljsocker
Gör så här
- Smält smör. Vispa ägg och strösocker pösigt. Rör ner övriga ingredienser och smöret.
- Grädda i smord springform Ø ca 24 cm. Mitt i ugnen 150° i 30 min. Låt kladdkakan svalna i formen tills önskad konsistens. Ställ in i frysen eller kylen om du vill skynda på.
Hitta snabbt utan bilder – Lista med kladdkakor
Han är populär i familjen, våran lille Oscar. Här är han tillsammans med storasyster Fanny