Kladdiga hallonrutor med vit choklad

KLADDIGA HALLONRUTOR (delas i valfria stora rutor)

Följ länken för fler kladdkakor – 30 recept på kladdkaka

Recept

  • 200 g vit choklad
  • 200 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 3 ägg
  • 3 dl frysta hallon

Gör så här

  1. Bryt vit choklad i bitar. Smält i en kastrull ihop choklad och smör på låg värme. Rör hela tiden.
  2. Drag kastrullen åt sidan. Rör ner strösocker, vetemjöl och ägg. Vänd ner frysta hallon
  3. Grädda i pappersklädd smord form, ca 30×20 cm. Mitt i ugnen 175° i 30 minTips! Smörj även lite i formen så fäster pappret bättre.

Låt svalna i kylen 3-4 timmar eller längre. Skär i rutor. Servera hallonrutor med tex. vispad grädde

Hitta snabbt utan bilder – Lista med kladdkakor och en Lista med bär och rabarber

0
8

Kladdig kladdkaka

Hej vänner ♥ Om ni letar efter recept på den kladdigaste kladdkakan så kommer det här. Jag gräddar oftast kladdkakapå låg temperatur, 150° då kan man vara säker på att den blir kladdig tycker jag.

Vill man att den ska vara så kladdig som på bilden och nästan lite som en smet i mitten så serverar man kladdkakan medan den fortfarande är ljummen.

Här hemma är det barnens favorit att göra så, jag själv tycker att den blir helt perfekt när den är kylskåpskall. Att den tex. stått i kylskåp och stelnat under natten, då tycker jag att man får den perfekta kladdkakan men det är ju en smaksak. Denna gången gjorde vi som barnen ville och åt den superkladdig 😀

KLADDIG KLADDKAKA

Följ länken för fler kladdkakor – 30 recept på kladdkaka

Kladdkaka

  • 125 g smör
  • 3 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 5 msk kakao
  • 1 msk vaniljsocker

Gör så här

  1. Smält smör. Vispa ägg och strösocker pösigt. Rör ner övriga ingredienser och smöret.
  2. Grädda i smord springform Ø ca 24 cm. Mitt i ugnen 150° i 30 min. Låt kladdkakan svalna i formen tills önskad konsistens. Ställ in i frysen eller kylen om du vill skynda på.

Hitta snabbt utan bilder – Lista med kladdkakor

Han är populär i familjen, våran lille Oscar. Här är han tillsammans med storasyster Fanny

0
17

Ost och skinkpiroger

OST OCH SKINKPIROGER (24 st)

För pizzasmak tillsätt även valfri mängd torkad oregano

Gör även en mycket enkel PIZZARULLE

Recept

  • 3 dl mjölk
  • 3 dl vatten
  • 50 g jäst
  • 2 tsk salt
  • 0,5 dl rapsolja
  • 2 ägg
  • 15-16 dl vetemjöl

Fyllning : 300 g strimlad skinka, 400 g riven ost och ev valfri mängd oregano

Topping : Ägg och ev. oregano

Gör så här

  1. Värm mjölk och vatten till fingervamt (37°) Lös upp jästen i blandningen. Tillsätt de övriga ingredienserna. Arbeta degen i 5 min.
  2. Låt degen jäsa i bunken under bakduk i 40 min.
  3. Knåda degen lätt. Dela i 24 bitar. Tryck med handen ut rundlar Ø ca 12 cm. Fördela skinka och ost på varje rundel (+ ev. oregano)
  4. Vik ihop degen över fyllningen till halvmånar. Tryck ihop med en gaffel.
  5. Jäs pirogerna under bakduk i 20 min.
  6. Pensla med uppvispat ägg (strö ev. på oregano) Grädda mitt i ugnen 250° i 10-12 min.

Hitta snabbt utan bilder – Lista med övriga bröd

Nybakade ost och skinkpiroger det är galet gott!

0
77