Mums mums mums! Denna äppelkaka med kokos måste ni testa att baka. Jag bakade äppelkakan igår, alltså dagen innan servering och den blev verkligen perfekt. Den ska serveras kylskåpskall och vara lite kladdig då blir den garanterat populär på fikabordet. Lättbakad är den och receptet kommer här:
ÄPPELKAKA MED KOKOS
.
Recept
- 2 stora äpplen
- 100 g smör
- 2 ägg
- 2 dl strösocker
- 1 dl vetemjöl
- 1 msk vaniljsocker
- 1 tsk bakpulver
- 2 dl kokos
.
Gör så här:
Skala, kärna ur och klyfta äpple tunt. Smält smör. Vispa ägg och strösocker pösigt.
Blanda ihop vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver. Rör ner i smeten tillsammans med kokos och smält smör. Häll smeten i smord springform Ø ca 24 cm.
Stick ner äppelklyftorna. Grädda mitt i ugnen 175° i ca 40 min. Servera med tex. vaniljvisp
.
Här kommer fler bilder 😀
Riven kokos i en knölig påse 😀 2 dl kokos ska blandas ner i smeten. Efter gräddning av äppelkakan så kan ni känna med en provsticka att äppelkakan har fått rätt konsistens. Den ska vara kladdig men inte rinnig. Sedan är det viktigt att den får stå i kylen, gärna under natten så att den blir precis så god som den ska vara.
Äppelkakan är gräddad, blivit kylskåpskall och nu är det dags att servera den. Att pudra florsocker på toppen av äppelkakan som Melwin gör här är både gott och fint.
Vill ni inte servera vaniljvisp till äppelkakan så går det lika bra med vispad grädde eller vaniljglass. 5 till tips med kokos → kokostoppar – kladdkaka med kokosbotten – blåbärskaka med kokostäcke – ryttarkaka – vinbärskaka
Nedan hittar ni ett topprecept med frysta bär (perfekt till en stor fest)
Smulpaj som ger 12-15 port och kräver MAX 10 min arbetsinsats – KLICKA HÄR
Om ni gillar mina recept – Följ mig även i sociala medier
Facebook HÄR och Instagram HÄR (@madameedithblogg)