Koka knippemorötter

Hej vänner. Nu har det börjar dyka upp knippemorötter i butikerna. Ni vet de där morötterna som säljs med den gröna blasten kvar. När dem finns att få tag på så använder jag ofta dem till husmanskost. Särskilt till köttfärsrätter som köttbullar och köttfärslimpa. Det är så gott! Man kan tillaga morötterna på flera sätt men det absolut godaste tycker jag är att koka dem.

Ta först bort blasten men behåll en liten bit så att det syns att det är knippemorötter. Skrubba eller skala dem och tvätta ordentligt runt fästet där blasten sitter. Det ska inte finns någon jord kvar där.

Koka sedan morötterna i vatten tills de är mjuka men fortfarande lite hårda i mitten. Häll av vattnet. Lägg i en klick smör. Lägg på locket och låt smöret smälta. Skaka runt morötterna med salt, vitpeppar och hackad dill. Enkelt och gott och smakar sommar tycker jag. Den lilla biten blast på toppen går bra att äta om man vill det 😀

Hitta utan bilder – Lista med soppor, potatis & grönsaker

0
11

Oscar 8 månader

Hej. Nu är han 8 månader, våran lille Oscar. Han sitter själv och drar sig fram på golvet. Han är verkligen nöjd och pigg på livet och det smittar av sig. Jag blir också pigg på livet av att vara med honom.

Oscar tillför så mycket glädje i familjen. Han är vårat 6:e barn. Vi har tre flickor och tre pojkar. Underbart är det.

Nu är det ju rabarbertider så jag vill tipsa om 3 recept med rabarber. En länk till varje recept hittar ni under bilderna (det är den rosa texten)

Tips 1:

Rabarberkaka

Tips 2:

Knäckig rabarberpaj med kardemumma

Tips 3:

Rabarberkladdkaka

.

Lycka till med det ni testar att baka. KRAM

2
15

Tonfisksås med citron

Hej vänner ♥ Tonfisk är supersmidigt till middag tycker jag, gärna i någon god sås och den kan man ju krydda precis som man själv vill.

Många gillar lök till tonfisk, min favoritlök är gräslök men idag tänkte jag tipsa er om en lökfri variant. Enkel tonfisksås med härligt frisk smak av citron😛

TONFISKSÅS (ca 5 port)

Börja med att koka 5 portioner pasta

Laga även TONFISK ÄGG OCH POTATIS

Recept

  • 1 dl vatten
  • 1,5 fiskbuljongtärning(ar)
  • 4 dl creme fraiche 34%
  • 0,5 dl hackad dill
  • 2 burkar tonfisk
  • 1 citron
  • Salt och grovmalen svartpeppar

Gör så här

  1. Hetta upp vatten. Lös upp buljongtärning i vattnet. Rör ner creme fraiche och dill. Värm upp.
  2. Rör ner tonfisk och smaka av med pressad citron, salt och svartpeppar. Servera tonfisksåsen med pasta och grönsaker.

Hitta snabbt utan bilder – Lista med fisk och skaldjur och en Lista med pasta och pannkakor

0
14