ANNONS
Integritet på Tailsweep

Koka knippemorötter

/

Hej vänner. Nu har det börjar dyka upp knippemorötter i butikerna. Ni vet de där morötterna som säljs med den gröna blasten kvar. När dem finns att få tag på så använder jag ofta dem till husmanskost. Särskilt till köttfärsrätter som köttbullar och köttfärslimpa. Det är så gott! Man kan tillaga morötterna på flera sätt men det absolut godaste tycker jag är att koka dem.

Ta först bort blasten men behåll en liten bit så att det syns att det är knippemorötter. Skrubba eller skala dem och tvätta ordentligt runt fästet där blasten sitter. Det ska inte finns någon jord kvar där.

Koka sedan morötterna i vatten tills de är mjuka men fortfarande lite hårda i mitten. Häll av vattnet. Lägg i en klick smör. Lägg på locket och låt smöret smälta. Skaka runt morötterna med salt, vitpeppar och hackad dill. Enkelt och gott och smakar sommar tycker jag. Den lilla biten blast på toppen går bra att äta om man vill det 😀

Hitta utan bilder – Lista med soppor, potatis & grönsaker

  • RECEPTSAMLING
  • FACEBOOK & INSTAGRAM 
0
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00