ANNONS

Världens godaste rabarberpaj

/

Hej alla bloggkompisar. Kul att ses. Idag är jag så ivrig och glad över att få dela med mig av ett riktigt topprecept här på bloggen. Jag kallar denna pajen för världens godaste rabarberpaj för den är så god. Nästa gång ni ska baka med rabarber så måste ni testa att göra denna rabarberpajen. Nomnom typ det godaste man kan tänka sig.

Receptet är väldigt enkelt så den här pajen är lätt att lyckas med. Det ska vara lätt och roligt att baka, inget krångel. Här kommer receptet :

VÄRLDENS GODASTE RABARBERPAJ

Här finns fler RECEPT MED RABARBER

.

Recept

  • Rabarber (så det täcker botten av en pajform)
  • 125 g smör
  • 1,5 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver

.

Gör så här

  1. Skär rabarber i bitar så det blir ca 7 dl (späda rabarber behöver inte skalas)  Lägg bitarna i en pajform.
  2. Arbeta ihop övriga ingredienser. Använd tex. elvisp eller fingertopparna. Tryck ihop till en deg.
  3. Forma degen till små plattor och täck över rabarberbitarna (se bild nedan) 
  4. Grädda mitt i ugnen 200° i ca 25 min.

Servera rabarberpajen ljummen med tex. vaniljvisp eller vaniljglass

.

Här kommer fler bilder

Innan Oscar vaknade idag så gick jag och Ludwig ut till kökslandet och plockade rabarber till rabarberpajen 😀 Så härligt att kunna gå ut i trädgården och plocka rabarber, det ger verkligen en lyxig känsla.

Våra rabarber hade tunt skal så vi skalade inte dem. Om rabarbern har tjockt skal så brukar jag skala. Sedan skivar man enkelt rabarber i små bitar och fyller botten av en pajform.

Jag använde ett bakplåtspapper i min pajform eftersom den hade en löstagbar kant och jag var inte helt säker på om det skulle rinna ut något genom botten.

Här ser ni hur jag trycker ut små plattor av degen och sedan täcker rabarberbitarna med en liten bit i taget.

Här är rabarberpajen gräddad och klar. Receptet hamnar SJÄLVKLART i EDITHS BÄSTA tillsammans med mina andra absoluta favoriter. Klicka på rosa texten för att kika in i den kategorin.

Vaniljglass är gott till den ljumna pajen. Mmmmm…

Om ni gillar mina recept – Följ mig även i sociala medier

Facebook HÄR och Instagram HÄR (@madameedithblogg)

1
25

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00