Världens godaste rabarberpaj
Idag är jag så ivrig och glad över att få dela med mig av ett riktigt topprecept här på bloggen. Jag kallar denna pajen för världens godaste rabarberpaj för den är så god.
Nästa gång ni ska baka med rabarber så måste ni testa att göra denna rabarberpajen. Nomnom typ det godaste man kan tänka sig. Receptet är väldigt enkelt så den här pajen är lätt att lyckas med. Det ska vara lätt och roligt att baka, inget krångel.
Hitta snabbt utan bilder – Lista med söta pajer och tårtor
VÄRLDENS GODASTE RABARBERPAJ
Här finns fler RECEPT MED RABARBER
Recept
- Rabarber (så det täcker botten av en pajform)
- 125 g smör
- 1,5 dl strösocker
- 2 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
Gör så här
- Skär rabarber i bitar så det blir ca 7 dl (späda rabarber behöver inte skalas) Lägg bitarna i en pajform.
- Arbeta ihop övriga ingredienser. Använd tex. elvisp eller fingertopparna. Tryck ihop till en deg.
- Forma degen till små plattor och täck över rabarberbitarna (se bild nedan) Grädda mitt i ugnen 200° i ca 25 min.
Servera rabarberpajen ljummen med tex. vaniljvisp eller vaniljglass
Så härligt att kunna gå ut i trädgården och plocka rabarber.
Följ länken för fler söta pajer – 26 söta pajer
Sedan skivar man enkelt rabarber i små bitar och fyller botten av en pajform.
Jag använde ett bakplåtspapper i min pajform eftersom den hade en löstagbar kant och jag var inte helt säker på om det skulle rinna ut något genom botten.
Receptet hamnar SJÄLVKLART i EDITHS BÄSTA tillsammans med mina andra absoluta favoriter.
Klicka på rosa texten för att kika in i den kategorin.
Följ mig även här: FACEBOOK & INSTAGRAM
Varje länk leder vidare till flera olika recept