ANNONS

Räkpasta med handskalade räkor

/

Hej vänner med ett nytt recept 😀

Räkpasta med handskalade räkor vad sägs om det? Räkpasta skulle jag kunna äta varje dag. Det är ju så supergott och faktiskt väldigt lätt att laga.

En god sås, räkor och pasta och så är middagen snart klar. Och så lite sallad till maten så klart. Babyspenat och tomater blev det idag. Receptet på räkpastan kommer här:

RÄKPASTA (3-4 port) Börja med att koka pasta

Laga även en god RÄKPAJ MED VITLÖKSOST

Recept

  • 500 g räkor med skal
  • 1 dl vatten
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl creme fraiche 34 %
  • 0,5 dl hackad dill
  • 0,5 dl gräslök
  • Citronpeppar
  • Salt och vitpeppar

Gör så här

  1. Skala räkor. Lägg åt sidan.
  2. Hetta upp vatten. Lös upp buljongtärningen i vattnet. Rör ner vispgrädde, creme fraiche, dill och gräslök. Smaka av med citronpeppar (snåla inte) Salta och peppra. Låt småputtra tills pastan är klar.
  3. Lägg ner räkorna i såsen strax innan servering. Räksåsen serveras med den kokta pastan, grönsaker och tex. DETTA BRÖDET

Hitta snabbt utan bilder – Lista med fisk och skaldjur

Frysta räkor har tinat och ska nu skalas. Tycker man att det är väldigt tråkigt att skala räkor så kan var och en skala sina räkor själva. Då rör man inte ner några räkor i såsen utan tillsätter dem när maten ligger på tallriken istället.

Här har såsen kokat ihop. Dillen och gräslöken kommer från frysdisken i mataffären. Jag älskar de där små förpackningarna med frysta örter, smidigt och lika gott som färskt tycker jag.

Tänk på att inte lägga ner räkorna i såsen för tidigt för då blir de sega. Precis innan servering rör man ner dem, då blir det perfekt

Antingen serverar man såsen som tillbehör till pastan eller så blandar man ihop pasta med såsen innan servering.

Följ mig även här: FACEBOOK & INSTAGRAM

hemma-brod-baka

Varje länk leder vidare till flera olika recept

0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Följ oss på Instagram ♥

@madameedithblogg
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00