ANNONS

Kladdig hallonkaka

Äntligen har jag fixat klart bilderna och skrivit receptet till denna urgoda kladdiga hallonkakan med kokos i smeten. Jag vet ju, efter att jag visade denna kakan på Instastory, att ni är flera som varit sugna på receptet. Och här kommer det! Detta är en ” rör ihop kaka ” som betyder att hela smeten rörs ihop i en kastrull. Smidigt.

KLADDIG HALLONKAKA

Baka även min goda ÄPPELKAKA MED KOKOS

Recept

  • 125 g smör
  • 2 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 dl riven kokos
  • ca 2 dl frysta hallon

.

Gör så här:

  1. Smält smör i en kastrull. Blanda ner strösocker och sedan äggen. Rör ner vetemjöl, vaniljsocker och kokos.
  2. Bred ut smeten i smord springform Ø ca 24 cm. Strö över frysta hallon. 
  3. Grädda mitt i ugnen 175° i 25-30 min.
  4. Ställ in den kladdiga hallonkakan i kylen tills den stelnat (gärna under natten)  Servera med tex. vispad grädde

.

Här kommer fler bilder 😀

Jag har pudrat florsocker över hallonkakan. Den är mycket lätt att baka med frysta hallon, ni behöver alltså inte tina hallonen innan gräddning.

Här ser ni hur hallonkakan ser ut när man skär upp den. Perfekt kladdig och god.

Kokos i smeten är gott. På denna bilden är det Ludwig som håller i en påse riven kokos

Om ni gillar mina recept – Följ mig även i sociala medier

Facebook HÄR och Instagram HÄR (@madameedithblogg)

0
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00