ANNONS

Rabarbermuffins

/

RABARBERMUFFINS (ca 16 st) Muffins med rabarber

Klicka på länken för fler muffinsrecept – 25 recept på muffins

Recept

  • 125 g rumsvarmt smör
  • 2,5 dl strösocker
  • 3 ägg
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • ca 3 dl rabarber

ev. 1-2 msk strösocker (om rabarbern är väldigt sur, går bra att hoppa över)

Gör så här:

  1. Elvispa ihop smör och strösocker. Vispa sakta ner ett ägg i taget.
  2. Blanda ihop vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver. Rör ner i smeten.
  3. Skär rabarber i ca 1 cm bitar (späda rabarber behöver inte skalas) Vänd bitarna i strösocker om så önskas. Arbeta sedan in dem i smeten.
  4. Fördela den tjocka smeten i ca 16 normalstora muffinsformar. Grädda mitt i ugnen 200° i 15-17 min

Tips! Här finns fler RECEPT MED RABARBER

Här ser ni hur tjock muffinssmeten ska vara. Inte lös och rinnig utan fast och kletig som på bilden.

Att smeten får denna konsistensen beror på att man använder rumsvarmt smör i smeten, smöret ska alltså inte smältas.

Använd gärna muffinsplåt vid gräddningen. Lycka till med muffinsbaket alla ni som vill testa detta receptet 😀

Följ mig gärna på FACEBOOK

Följ mig gärna på INSTAGRAM

1
1

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00