RABARBERMUFFINS (ca 16 st)
Baka även min goda VINBÄRSKAKA
.
Recept
- 125 g rumsvarmt smör
- 2,5 dl strösocker
- 3 ägg
- 2,5 dl vetemjöl
- 1 msk vaniljsocker
- 1 tsk bakpulver
- ca 3 dl rabarber
ev. 1-2 msk strösocker (om rabarbern är väldigt sur, går bra att hoppa över)
.
Gör så här:
- Elvispa ihop smör och strösocker. Vispa sakta ner ett ägg i taget.
- Blanda ihop vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver. Rör ner i smeten.
- Skär rabarber i ca 1 cm bitar (späda rabarber behöver inte skalas) Vänd bitarna i strösocker om så önskas. Arbeta sedan in dem i smeten.
- Fördela den tjocka smeten i ca 16 normalstora muffinsformar. Grädda mitt i ugnen 200° i 15-17 min
.
Tips! Här finns fler RECEPT MED RABARBER
Här ser ni hur tjock muffinssmeten ska vara. Inte lös och rinnig utan fast och kletig som på bilden. Att smeten får denna konsistensen beror på att man använder rumsvarmt smör i smeten, smöret ska alltså inte smältas. Använd gärna muffinsplåt vid gräddningen. Lycka till med muffinsbaket alla som tänker testa detta receptet 😀
Om ni gillar mina recept – Följ mig även i sociala medier
Facebook HÄR och Instagram HÄR (@madameedithblogg)