Köttbullar med tomatsås

Hej hej ♥ Hoppas att ni har det bra i värmen. Idag tänkte jag tipsa er om något gott som vi åt till middag idag.

Köttbullar med tomatsås som vi åt tillsammans med färsk tagliatelle. Och sallad och hembakat bröd, mycket gott blev det så här under har jag skrivit ihop receptet på maten vi lagade. Varsågoda. Här kommer det:

Hitta snabbt utan bilder – Lista med kött och köttfärs

Recept på vitkålssallad-HÄR

Recept på brödet- HÄR (börja jäsa brödet först)

Köttbullar och tomatsås

(4-5 port)

Köttbullar

1 ägg

1,5 dl vatten

1 dl havregryn

1,5 tsk salt

1 krm vitpeppar

2 msk mixad gul lök

600 g blandfärs

Tomatsås : 1 konserv krossade tomater, 1 vitlöksklyfta och 0,5 tsk strösocker.

Fryst basilika, torkad oregano, salt och vitpeppar

Gör så här

  1. Köttbullar : Rör ihop allt utom blandfärs. Låt svälla i 10 min. Arbeta in blandfärsen. Forma till köttbullar.
  2. Stek köttbullarna i smör. ( håll ev. köttbullarna varma i ugnen på 125° medan du gör tomatsåsen )
  3. Tomatsås : Häll krossade tomater i en gryta. Pressa ner vitlök. Tillsätt strösocker och övriga ingredienser, mängd efter tycke. Mixa tomatsåsen med stavmixer och värm upp.
  4. Servering:Färsk pasta, köttbullar, tomatsås, sallad, vitkålssallad och bröd

Här ser ni rakt ner i grytan där tomatsåsen kokat ihop. Jag mäter inte kryddorna utan smakar mig fram. Kryddar och mixar. Smakar. Kryddar och mixar igen tills jag är nöjd. Strösocker i tomatsåsen lyfter fram tomatsmaken fint tycker jag.Basilika använder jag fryst men självklart kan man ta färsk istället om man har det hemma.

Oregano använder jag torkad, det har jag alltid en storpack av i kryddhyllan, det är gott till så mycket. Färsk pasta passar extra bra till tomatsås så använd gärna det, det går ju dessutom väldigt snabbt att tillaga.

0
8

Rabarbermuffins

RABARBERMUFFINS (ca 16 st) Muffins med rabarber

Följ länken för fler muffinsrecept – 25 recept på muffins

Recept

  • 125 g rumsvarmt smör
  • 2,5 dl strösocker
  • 3 ägg
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • ca 3 dl rabarber

ev. 1-2 msk strösocker (om rabarbern är väldigt sur, går bra att hoppa över)

Gör så här

  1. Elvispa ihop smör och strösocker. Vispa sakta ner ett ägg i taget.
  2. Blanda ihop vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver. Rör ner i smeten.
  3. Skär rabarber i ca 1 cm bitar (späda rabarber behöver inte skalas) Vänd bitarna i strösocker om så önskas. Arbeta sedan in dem i smeten. Fördela den tjocka smeten i ca 16 normalstora muffinsformar. 
  4. Grädda mitt i ugnen 200° i 15-17 min

Här finns fler RECEPT MED RABARBER

Här ser ni hur tjock muffinssmeten ska vara. Inte lös och rinnig utan fast och kletig som på bilden. Att smeten får denna konsistensen beror på att man använder rumsvarmt smör i smeten, smöret ska alltså inte smältas.

Använd gärna muffinsplåt vid gräddningen. Lycka till med muffinsbaket alla ni som vill testa detta receptet 😀

Hitta snabbt utan bilder – Lista med muffins och en Lista med bär och rabarber

1
11

Melwin lagar middag med lax

Hej med lyxmat mitt i veckan. Idag lagade Melwin maten och då gjorde han lax 😀 Åh vad fantastiskt. Så supergott blev det (!!!)

Jag hjälpte honom genom att berätta hur han skulle göra, resten fixade han själv.

Till laxen gjorde han ugnsbakade potatishalvor. Mummmmms!

Här har han hällt upp en god fisksås på tallriken. Recept på fisksås finns HÄR. Istället för bara gräslök i såsen så valde han att ta lite hackad dill också. Gott!

Laxfiléer är kryddade med salt, vitpeppar och citronpeppar. Tillagade mitt i ugnen 200° i 12-14 min.

Så här snyggt upplägg blev det och så galet gott. Typ det godaste man kan tänka sig!

Och så kom han själv på att han ville baka något också 😀

Av en prickig banan så bakade Melwin en plåt med bananmuffins.

Så fina och saftiga blev dem. Receptet är ett välbesökt recept här på bloggen, många är ni som har provat att baka dessa muffins.

Vill ni ha receptet igen – KLICKA HÄR

4
6