Köttbullar med tomatsås

Hej hej! Hoppas att ni har det bra i värmen. Idag tänkte jag tipsa er om något gott som vi åt till middag idag. Köttbullar med tomatsås som vi åt tillsammans med färsk tagliatelle. Och så sallad och hembakat bröd, mycket gott blev det så här under har jag skrivit ihop receptet på maten vi lagade. Varsågoda, receptet kommer här:

Recept på vitkålssalladen hittar ni HÄR (den går bra att göra dagen innan servering)

Recept på brödet hittar ni HÄR (sätt brödet på jäsning innan ni börjar med maten)

.

Köttbullar och tomatsås

(4-5 port)

Köttbullar

  • 1 ägg
  • 1,5 dl vatten
  • 1 dl havregryn
  • 1,5 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 2 msk mixad gul lök
  • 600 g blandfärs
Tomatsås : 1 konserv krossade tomater, 1 vitlöksklyfta och 0,5 tsk strösocker.
Fryst basilika, torkad oregano, salt och vitpeppar
 .
.
Gör så här:
.
Köttbullar : Rör ihop allt utom blandfärs. Låt svälla i 10 min. Arbeta in blandfärsen. Forma till köttbullar.
Stek köttbullarna i smör. ( håll ev. köttbullarna varma i ugnen på 125° medan du gör tomatsåsen )
Tomatsås : Häll krossade tomater i en gryta. Pressa ner vitlök. Tillsätt strösocker och övriga ingredienser, mängd efter tycke. Mixa tomatsåsen med stavmixer och värm upp.
.
Servering : Färsk pasta, köttbullar, tomatsås, sallad, vitkålssallad och bröd

Här ser ni rakt ner i grytan där tomatsåsen kokat ihop. Jag mäter inte kryddorna utan smakar mig fram. Kryddar och mixar. Smakar. Kryddar och mixar igen tills jag är nöjd. Strösocker i tomatsåsen lyfter fram tomatsmaken fint tycker jag. Basilika använder jag fryst men självklart kan man ta färsk istället om man har det hemma. Oregano använder jag torkad, det har jag alltid en storpack av i kryddhyllan, det är gott till så mycket. Färsk pasta passar extra bra till tomatsås så använd gärna det, det går ju dessutom väldigt snabbt att tillaga.

Om ni gillar mina recept – Följ mig även i sociala medier

Facebook HÄR och Instagram HÄR (@madameedithblogg)

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..