Cheesecake
CHEESECAKE MED MARÄNGBOTTEN
Hitta utan bilder – Lista med cheesecake, glassås & glass
Recept
- 4 ägg
- 2 dl strösocker
- 200 g färskost
- 4 dl vispgrädde
- 1 st marängbotten (köpt)
Gör så här (använd 3 bunkar)
- Separera äggen i två olika bunkar. Vispa äggulor och strösocker pösigt. Rör ner färskost.
- Vispa äggvitor till ett fast skum. Vispa i en annan bunke upp vispgrädden ganska hårt.
- Vänd ner äggvita i förskostblandningen. Rör sist ner den vispade grädden. Lägg marängbotten i en springform. Häll på fyllningen. Ställ i frysen 6 timmar eller längre.
Låt tina lite innan servering. Toppa med valfria bär. Nedan hittar ni recept på de två glassåser som jag serverade till min cheesecake.
JORDGUBBSSÅS
1 dl vit sirap och 0,5 liter färska jordgubbar (eller upptinade frusna jordgubbar) Mixa ihop allt till en slät sås. Serveras kylskåpskall.
**************************************************************
CHOKLADSÅS
1 dl kakao, 1 dl strösocker, 1 dl vatten och 1 nypa salt.
Koka ihop allt i en kastrull. Rör ofta. Servera chokladsåsen varm och tunn eller låt den bli kall och tjockna i kylen.
0