Cheesecake

cheesecake (2)
CHEESECAKE – En favorit i EDITHS BÄSTA

TIPS! Testa även min enkla AFTER EIGHT CHEESECAKE

 

Recept
  • 4 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 200 g färskost
  • 4 dl vispgrädde
  • 1 st marängbotten (köpt)
.
Gör så här:
  1. Separera ägget i två olika bunkar. Vispa äggulor och strösocker pösigt. Rör ner färskost.
  2. Vispa äggvitorna till ett fast skum (när bunken går vända på och skummet stannar kvar är det klart) Vispa i en annan bunke upp vispgrädden ganska hårt.
  3. Vänd ner äggvitan i förskostblandningen. Rör sist ner den vispade grädden. Lägg marängbotten i en springform. Häll på fyllningen. Ställ i frysen 6 timmar eller längre.
  4. Låt tina lite innan servering. Toppa med valfria bär. Nedan hittar ni recept på de två glassåser som jag serverade till min cheesecake
glassås (1)

JORDGUBBSSÅS

1 dl vit sirap och 0,5 liter färska jordgubbar (eller upptinade frusna jordgubbar)
.
Mixa ihop allt till en slät sås. Serveras kylskåpskall.
**************************************************************
.
CHOKLADSÅS
.
1 dl kakao, 1 dl strösocker, 1 dl vatten och 1 nypa salt.
.
Koka ihop allt i en kastrull. Rör ofta. Servera chokladsåsen varm och tunn eller låt den bli kall och tjockna i kylen.
LOADING..