ANNONS

Cheesecake

/
cheesecake (2)

CHEESECAKE MED MARÄNGBOTTEN

Hitta utan bilder – Lista med cheesecake, glassås & glass

Recept

  • 4 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 200 g färskost
  • 4 dl vispgrädde
  • 1 st marängbotten (köpt)

Gör så här (använd 3 bunkar)

  1. Separera äggen i två olika bunkar. Vispa äggulor och strösocker pösigt. Rör ner färskost.
  2. Vispa äggvitor till ett fast skum. Vispa i en annan bunke upp vispgrädden ganska hårt.
  3. Vänd ner äggvita i förskostblandningen. Rör sist ner den vispade grädden. Lägg marängbotten i en springform. Häll på fyllningen. Ställ i frysen 6 timmar eller längre.

Låt tina lite innan servering. Toppa med valfria bär. Nedan hittar ni recept på de två glassåser som jag serverade till min cheesecake.

glassås (1)

JORDGUBBSSÅS

1 dl vit sirap och 0,5 liter färska jordgubbar (eller upptinade frusna jordgubbar) Mixa ihop allt till en slät sås. Serveras kylskåpskall.

**************************************************************

CHOKLADSÅS

1 dl kakao, 1 dl strösocker, 1 dl vatten och 1 nypa salt.

Koka ihop allt i en kastrull. Rör ofta. Servera chokladsåsen varm och tunn eller låt den bli kall och tjockna i kylen.

0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00