ANNONS

Rabarberkräm

/

RABARBERKRÄM (2-3 port)

Här finns fler RECEPT MED RABARBER

.

Recept

  • 250 g rabarber
  • 2 dl vatten
  • 0,5 dl strösocker
  • 1 msk potatismjöl + 2 msk vatten

.

Gör så här:

  1. Skär rabarber i bitar (ca 2 cm)
  2. Koka upp vatten och strösocker. Lägg i rabarberbitarna. Koka tills rabarbern delar sig, ca 4 min.
  3. Rör ihop potatismjöl och vatten. Häll med en fin stråle ner blandningen i rabarberkrämen och koka upp. Rör. När det börjar bubbla är krämen klar. 
  4. Servera med mjölk.

.

Här kommer fler bilder

Späda rabarber behöver inte skalas utan kan enkelt sköljas och delas i bitar.

Här har vattnet och strösockret kokat upp. Rabarberbitarna ska nu kokas sönder i sockerblandningen.

Potatismjöl och lite vatten har rörts ihop till en redning som har kokats ihop med krämen. Det är det som ger krämen rätt konsistens. Servera rabarberkräm med mjölk. Mums!

Jag avslutar mitt inlägg om rabarberkräm med en bild på en glad kille. Här är Melwin påväg med morfar på motorcykeln, det är lycka när man är 10 år 😀

0
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00