Nektarinpaj

NEKTARINPAJ – Servera pajen kylskåpskall
Följ länken för fler söta pajer –26 söta pajer
Pajdeg
- 3 dl vetemjöl
- 125 g smör
- 2 msk florsocker
- 1 krm salt
- 2 msk kallt vatten
Gör så här
- Arbeta ihop allt till en deg. Plasta. Lägg i kylen i 30 min.
- Tryck sedan ut degen i en pajform. Grädda mitt i ugnen 225° i 10min.Sänk sedan ugnen till 200°
*****************************************************************
Fyllning
- 3 nektariner
- 2 dl creme fraiche
- 0,5 dl florsocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 3 ägg
Gör så här
- Klyfta nektariner tunt. Vänd runt i lite florsocker (några matskedar) Lägg klyftorna i pajformen.
- Blanda ihop de övriga ingredienserna. Häll blandningen över nektarinerna. Grädda mitt i ugnen 200° i ca 25 min. Servera nektarinpaj kylskåpskall med tex. vaniljglass eller vispad grädde.
Hitta snabbt utan bilder – Lista med söta pajer och tårtor

0