ANNONS

Nektarinpaj

/

Paj (1)

NEKTARINPAJ – Servera pajen kylskåpskall

Klicka på länken för fler söta pajer – 26 söta pajer

Pajdeg

  • 3 dl vetemjöl
  • 125 g smör
  • 2 msk florsocker
  • 1 krm salt
  • 2 msk kallt vatten
Gör så här:
  1. Arbeta ihop allt till en deg. Plasta. Lägg i kylen i 30 min.
  2. Tryck sedan ut degen i en pajform. Grädda mitt i ugnen 225° i 10 min. Sänk sedan ugnen till 200°

*****************************************************************

.
Fyllning
  • 3 nektariner
  • 2 dl creme fraiche
  • 0,5 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 ägg

Gör så här:

  1. Klyfta nektariner tunt. Vänd runt i lite florsocker (några matskedar) Lägg klyftorna i pajformen.
  2. Blanda ihop de övriga ingredienserna. Häll blandningen över nektarinerna. Grädda mitt i ugnen 200° i ca 25 min.

Servera nektarinpaj kylskåpskall med tex. vaniljglass eller vispad grädde.

.

Klicka på länken för fler godsaker – Kategori SÖTT

0
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00