ANNONS

Tekakor med grovt mjöl

/

Hej alla, kul att ses ♥ Hoppas att allt är bra med er.

Idag har jag bakattekakor med grovt mjöl i. Mmmm…

Ett alldeles fantastiskt gott bröd som jag hoppas att ni vill testa att baka. Det är så gott och mättar bra. Ett riktigt favoritbröd. Här kommer receptet :

TEKAKOR MED GROVT RÅGMJÖL (16 st)

Baka även goda TEKAKOR MED KRUSKAKLI

Recept

  • 75 g smör
  • 5 dl vatten
  • 50 g jäst
  • 1,5 tsk salt
  • 1 msk strösocker
  • 4 dl grovmalt rågmjöl
  • 9-10 dl vetemjöl

Gör så här

  1. Smält smör. Tillsätt vatten. Värm till fingervarmt (37°) Lös upp jästen i lite av blandningen.
  2. Tillsätt resten av blandningen och de övriga ingredienserna. Mängden vetemjöl är lagom när degen vid bearbetning släpper bunkens kanter. Arbeta degen några minuter.
  3. Jäs degen i bunken under bakduk i 10 min. Knåda degen lätt på mjölat bakbord. Arbeta ut 16 tekakor. Nagga.
  4. Låt jäsa på ugnsplåtar under bakduk i 30 min. Grädda mitt i ugnen 250° i ca 8 min.

Tekakor med rågmjöl är mums!

Hitta snabbt utan bilder – Lista med övriga bröd

Nybakade ljumna

tekakor

😀

Den totala jästiden är 40 minuter (10 min + 30 min) det är kort tid för att vara ett bröd med jäst i men det räcker gott och väl. Tekakorna blir luftiga och fina.

Här ser ni hur påsen med grovmalt

rågmjöl

ser ut, så blir det lätt att hitta i butiken.

På ytan av tekakorna ser man att det är grovt rågmjöl i dem.

Jag har testat med lite olika mängd av rågmjölet och fyra deciliter tycker jag blir perfekt.

Jag gjorde en macka till Melwin som han skulle äta efter fotbollsträningen ikväll, ägg ville han ha på den så det fick det bli.

Följ mig även här:FACEBOOK&INSTAGRAM

baka-bröd-hemma

Varje länk leder vidare till flera olika recept

2

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Följ oss på Instagram ♥

@madameedithblogg
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00