ANNONS

Pasta med kassler och basilika

/

Hej vänner. Idag ska ni får ett riktigt enkelt middagstips.

Pasta blandad med en krämig kasslersås smaksatt med basilika 😀

Det enda jag har använt som sås är creme fraiche, det är både smidigt och gott. Fetthalt väljer man själv. Receptet räcker till 4-5 portioner och här kommer det:

PASTA MED KASSLER OCH BASILIKA

Kasslersåsen blandas med 4-5 port kokt pasta

Laga även en KASSLERGRATÄNG PÅ 3 MINUTER

Recept

  • 500 g kassler
  • 1 st chilifrukt
  • 4 dl creme fraiche
  • ca 1 dl hackad basilika
  • Salt och vitpeppar

Topping: Riven parmesanost

Gör så här:

  1. Tärna kassler. Finhacka chilifrukten (valfri färg) Fräs kassler och chili i lite smör.
  2. Rör ner creme fraiche och basilika. Smaka av med salt och vitpeppar. Blanda ihop såsen med den kokta pastan.

Servera pastan med sallad och toppa med parmesan när maten ligger på tallriken.

Tärnad kassler ska här fräsas ihop med finhackad chili (den är inte med på bilden)

Jag brukar köpa fryst färdighackad chili men färsk går lika bra. Ibland använder jag röd chili och ibland använder jag grön, vilken färg man använder är en smaksak.

Denna gången blandade jag kasslersåsen med kokt spaghetti, det går lika bra att använda tagliatelle eller någon annan pasta om man hellre vill.

Så här ser såsen ut innan jag blandar den med pastan.

Så där! Nu är allt blandat och det är dags att äta.

Pastan ligger på tallriken tillsammans med en färgglad sallad.

Några skivor av DETTA BRÖDET åt vi till maten för det hade vi kvar från frukosten.

Över pastan är det gott att ta lite riven parmesansost. Gillar man inte det så går det bra att hoppa över.

Följ mig gärna på FACEBOOK

Följ mig gärna på INSTAGRAM

hemma-bröd-baka

MAT KATEGORIER

0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Följ oss på Instagram ♥

@madameedithblogg
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00