Vinbärspaj

VINBÄRSPAJ – En underbar paj med röda vinbär 😛

Följ länken för fler söta pajer – 26 söta pajer

Recept

  • Röda vinbär (så det täcker botten rejält på en pajform)
  • 125 g smör
  • 1,5 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver

Gör så här

  1. Häll ut ca 5 dl vinbär i en pajform.
  2. Arbeta ihop övriga ingredienser. Använd tex. elvisp eller fingertopparna. Tryck ihop till en deg.
  3. Forma degen till små plattor och täck över vinbären (se bild nedan) Grädda mitt i ugnen 200° i ca 25 min. Servera vinbärspajen med tex. vispad grädde, vaniljvisp eller vaniljglass

Hitta snabbt utan bilder – Lista med bär och rabarber

Här ligger vinbär i pajformen. Jag har gått igenom alla bär så att inga blad från vinbärsbusken följde med.

Små plattor av pajdegen får täcka bären. Det går snabbt och lätt. Degplattorna smälter ihop under gräddningen.

Och så var det dags att njuta av våran lilla skörd från trädgården. Vinbärspaj med en klick vispad grädde. Mums! Oscar gjorde mig sällskap idag. Nu är han snart 10 månader. Min älskling.

0
11

Pasta med kassler och basilika

Hej vänner ♥ Idag ska ni får ett riktigt enkelt middagstips. Pasta blandad med en krämig kasslersås smaksatt med basilika 😀

Det enda jag har använt som sås är creme fraiche, det är både smidigt och gott. Fetthalt väljer man själv. Receptet räcker till 4-5 portioner och här kommer det:

PASTA MED KASSLER OCH BASILIKA

Kasslersåsen blandas med 4-5 port kokt pasta

Laga även en KASSLERGRATÄNG PÅ 3 MINUTER

Recept

  • 500 g kassler
  • 1 st chilifrukt
  • 4 dl creme fraiche
  • ca 1 dl hackad basilika
  • Salt och vitpeppar

Topping : Riven parmesanost

Gör så här

  1. Tärna kassler. Finhacka chilifrukten (valfri färg) Fräs kassler och chili i lite smör.
  2. Rör ner creme fraiche och basilika. Smaka av med salt och vitpeppar. Blanda ihop såsen med den kokta pastan. Servera pastan med sallad och toppa med parmesan när maten ligger på tallriken.

Hitta utan bilder – Lista med pasta och pannkakor

Tärnad kassler ska här fräsas ihop med finhackad chili (den är inte med på bilden) Jag brukar köpa fryst färdighackad chili men färsk går lika bra. Ibland använder jag röd chili och ibland använder jag grön, vilken färg man använder är en smaksak.

Denna gången blandade jag kasslersåsen med kokt spaghetti, det går lika bra att använda tagliatelle eller någon annan pasta om man hellre vill.

Så här ser såsen ut innan jag blandar den med pastan.

Så där! Nu är allt blandat och det är dags att äta.

Pastan ligger på tallriken tillsammans med en färgglad sallad. Några skivor av DETTA BRÖDET åt vi till maten för det hade vi kvar från frukosten.

Över pastan är det gott att ta lite riven parmesansost. Gillar man inte det så går det bra att hoppa över.

0
21

Tekakor med grovt mjöl

Hej alla, kul att ses ♥ Hoppas att allt är bra med er. Idag har jag bakattekakor med grovt mjöl i. Mmmm…

Ett alldeles fantastiskt gott bröd som jag hoppas att ni vill testa att baka. Det är så gott och mättar bra. Ett riktigt favoritbröd. Här kommer receptet :

TEKAKOR MED GROVT RÅGMJÖL (16 st)

Baka även goda TEKAKOR MED KRUSKAKLI

Recept

  • 75 g smör
  • 5 dl vatten
  • 50 g jäst
  • 1,5 tsk salt
  • 1 msk strösocker
  • 4 dl grovmalt rågmjöl
  • 9-10 dl vetemjöl

Gör så här

  1. Smält smör. Tillsätt vatten. Värm till fingervarmt (37°) Lös upp jästen i lite av blandningen.
  2. Tillsätt resten av blandningen och de övriga ingredienserna. Mängden vetemjöl är lagom när degen vid bearbetning släpper bunkens kanter. Arbeta degen några minuter.
  3. Jäs degen i bunken under bakduk i 10 min. Knåda degen lätt på mjölat bakbord. Arbeta ut 16 tekakor. Nagga.
  4. Låt jäsa på ugnsplåtar under bakduk i 30 min. Grädda mitt i ugnen 250° i ca 8 min.

Tekakor med rågmjöl är mums!

Hitta snabbt utan bilder – Lista med övriga bröd

Nybakade ljumna tekakor 😀 Den totala jästiden är 40 minuter (10 min + 30 min) det är kort tid för att vara ett bröd med jäst i men det räcker gott och väl. Tekakorna blir luftiga och fina.

Här ser ni hur påsen med grovmalt rågmjöl ser ut, så blir det lätt att hitta i butiken.

På ytan av tekakorna ser man att det är grovt rågmjöl i dem. Jag har testat med lite olika mängd av rågmjölet och fyra deciliter tycker jag blir perfekt. Jag gjorde en macka till Melwin som han skulle äta efter fotbollsträningen ikväll, ägg ville han ha på den så det fick det bli.

4
37