Vinbärspaj

Hur har ni det i den härliga sommarvärmen? Jag och barnen har det toppen! Vi latar oss och tar dagen som den kommer, vi är uppe hur länge vi vill på kvällarna och sover hur länge vi vill på morgonen. Jag har sett till att det under sommarlovet inte finns ett enda datum som vi behöver passa förutom en BVC tid för Oscar. Skönt.

Våra vinbär har blivit mogna så idag ville jag baka en vinbärspaj, inte för att jag måste utan för att jag ville. Ordet måste känns inte så kul, bättre att använda ordet vill, det känns mycket trevligare 😀 Vinbärspajen är jättelätt att baka, alla kommer att lyckas med den och den kräver liten arbetsinsats. Receptet kommer här:

Vill ni baka denna pajen med rabarber istället – KLICKA HÄR

*

Recept

Röda vinbär (så det gott och väl täcker botten på en pajform)

125 g smör

1,5 dl strösocker

2 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

*

Gör så här

Häll ut ca 5 dl vinbär i en pajform. Arbeta ihop övriga ingredienser. Använd tex. elvisp eller fingertopparna. Tryck ihop till en deg.

Forma degen till små plattor och täck över vinbären (se bild nedan) Grädda mitt i ugnen 200° i ca 25 min.

Servera vinbärspajen med tex. vispad grädde, vaniljvisp eller vaniljglass

*

Nedan ser ni fler bilder från när vi bakade vinbärspajen

Vinbären ligger nu i pajformen. Jag har gått igenom alla bär så att inga blad från vinbärsbusken följde med.

Här har jag tryckt ut små plattor av pajdegen. Sedan täcker jag vinbären med plattorna. Lätt som en plätt!

Nu är vinbärspajen gräddad och klar. Degplattorna smälts samman under gräddningen.

Och så var det dags at njuta av våran lilla skörd från trädgården. Vinbärspaj med en klick vispad grädde. Mums!! Oscar gjorde mig sällskap i trädgården när jag plockade vinbären. Nu är han snart 10 månader.

 Jag finns även på sociala medier – Följ mig på Facebook HÄR  och Instagram HÄR (@madameedithblogg)

*

HITTA I BLOGGEN

Fler recept med bär hittar du HÄR

Alla matrecept hittar du HÄR

Alla brödrecept hittar du HÄR

Alla söta recept hittar du HÄR

*

STARTSIDA

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..